Πανεπιστήμιο Πολιτών: Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές με όχημα τις δεξιότητες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Κύκλος Μάθησης του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» με τίτλο «Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές με όχημα τις δεξιότητες», το οποίο εντάσσεται στον πυλώνα «Μάθηση & Αγορά Εργασίας» και περιλάμβανε 2 δια ζώσης εργαστήρια και εξ αποστάσεως αλληλεπίδραση. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 20 νέες και νέοι της πόλης μας και θα επαναληφθεί στις 24& 31 Μαρτίου λόγω αυξημένης συμμετοχής.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια ήπιων (soft) και ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, η ανάδειξη των δυνατών τους σημείων, η δημιουργία του δικού τους brand name και του δικού τους σχεδίου δράσης, η δικτύωση, η συμμετοχή σε συλλογικότητες και η αποτύπωση όλων αυτών στο europass, στο portfolio και στη συνέντευξη επιλογής.

Πανεπιστήμιο Πολιτών: Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές με όχημα τις δεξιότητες

Πρόκειται για μια συνέργεια του Δήμου Λαρισαίων – στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Λάρισα η Πόλη που Μαθαίνει» και του Πανεπιστημίου των Πολιτών με το Τμήμα Επαγγελματικής Εκπαί-δευσης, Κατάρτισης & ΒΝΣ της Περ/κης Δ/νσης ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Θεσσαλίας, και την K. Γεροστέργιου, η οποία ήταν και η συντονίστρια του προγράμματος. Στη σύμπραξη συμμετείχαν ως συνεργάτες, εξειδικευμένα στελέχη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ οι κ.κ. Αχ. Βαϊόπουλος & Κ. Παναγούλης και του Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Λάρισας Φ. Κουτσοπούλου.

Στην πρώτη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σταυρούλα Μπαξεβάνου οι οποίοι συνομίλησαν με τις νέες και τους νέους και άκουσαν τους προβληματισμούς τους για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αναζήτηση εργασίας.

Στον Κύκλο Μάθησης συμμετείχαν και τα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, η κα Δήμητρα Σιέρρα και ο κ. Αχιλλέας Κυρίτσης, οι οποίοι ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, καθώς και τις δράσεις που προηγήθηκαν και τα μελλοντικά σχέδια του Συμβουλίου. Τα μέλη του Προεδρείου δεσμεύτηκαν και για τη συνέχιση της συνεργασίας και τη συμμετοχή σε μετέπειτα δράσεις.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Ο Κύκλος Μάθησης «Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές με όχημα τις δεξιότητες» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος