Πάγος και χιόνι στα ορεινά αλλά και τα παράλια της Αγιάς

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται στον ορεινό όγκο του Δήμου Αγιάς, περιοχή που βρέθηκε το Σάββατο στο επίκεντρο της Ωκεανίδος.

Το χιόνι φτάνει στους 40 πόντους στα βουνά και εξακολουθεί να καλύπτει και την ακτή του Δήμου. Τα σχολεία σήμερα έμειναν κλειστά σε όλο το Δήμο Αγιάς, εκτός από την Ανάβρα και τη Δήμητρα. Το κύριο πρόβλημα ήταν σήμερα και χθες ο πάγος που σχηματίζεται νωρίς το πρωί στους δρόμους. Αργότερα, μέσα στη μέρα, θα αποφασιστεί αν και ποιά σχολεία να μείνουν κλειστά και αύριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας αναφέρθηκε και στην περίπτωση πιστών που καθυστέρησαν να κατέβουν από τη Μονή Αγ.Δημητρίου στο Στόμιο το μεσημέρι του Σαββάτου, την ώρα της έντονης χιονόπτωσης:

“Μας ζητήθηκε από τη Μονή να είμαστε με μηχάνημα στις 11.00 το πρωί εκεί για να ανοίξουμε το δρόμο. Ήμασταν και ανοίξαμε το δρόμο. Ωστόσο, οι πιστοί δεν έφυγαν, έμειναν και άλλο στη Μονή. Αργότερα το μεσημέρι που θέλησαν να φύγουν ο δρόμος είχε σκεπαστεί και πάλι από χιόνι, το μηχάνημα βρισκόταν αλλού και -αν είναι δυνατόν- επαγγελματίες οδηγοί λεωφορείων και οδηγοί ΙΧ που επισκέφθηκαν τη Μονή, τη μέρα ακι την ώρα που ήταν γνωστό ότι η περιοχή θα βρισκόταν στο επίκεντρο του χιονιά, δεν είχαν καν αλυσίδες μαζί τους! Μας κάλεσαν στο Δήμο από τη Μονή και πάλι, ξαναπήγαμε μαζί με μηχάνημα και της Περιφέρειας και ανοίξαμε το δρόμο για να φύγουν” ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ.Γκουντάρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος