Ομιλία του Δημ. Κουτσούμπα στην Λάρισα με μουσικό αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη

Κάλεσμα συμμετοχής στην πολιτική – πολιτιστική συγκέντρωση των Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με κεντρικό ομιλητή τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε., Δημήτρη Κουτσούμπα, απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Λάρισας.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο κέντρο Palladium Larissa, στις 7.30 το βράδυ, όπως ανέφεραν ο Γ. Χαρίτος, Γραμματέας της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ και μέλος της Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ και η Μαρία Κωστούλα, μέλος του Τομεακού Γραφείου της Λάρισα.

“Όποια πλευρά των εξελίξεων και αν δούμε, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, βάζουν επιτακτικά το ερώτημα τι πρέπει να γίνει, ποια είναι η λύση στα καθημερινά αδιέξοδα που βιώνουμε, ποια η διέξοδος προς όφελος του λαού”, τόνισε ο γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Χαρίτος και πρόσθεσε: “Η ακρίβεια ροκανίζει καθημερινά τα λαϊκά εισοδήματα που μειώνονται, μπαίνει ο χειμώνας και οι περισσότεροι αναρωτιούνται πως δεν θα παγώσουν το χειμώνα. Όμως η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια στον 21ο αιώνα δεν είναι φυσικά φαινόμενα, ούτε εισαγόμενα. Έχουν αιτία και ένοχο, είναι η μόνιμη επιδίωξη για το κέρδος των ενεργειακών και γενικότερα των επιχειρηματικών ομίλων, που υπηρετούν με συνέπεια όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Και αυτό, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των νυν και των επίδοξων διαχειριστών, που θέλουν το λαό καθηλωμένο και άπραγο.
Η χώρα μας μπλέκεται όλο και πιο βαθιά, η πόλη της Λάρισας γίνεται μόνιμη βάση των αμερικανικών drones που επιχειρούν από δω μέχρι τη Μ. Θάλασσα και την Ουκρανία. Επιπλέον εκτός των όπλων που στέλνουμε στην Ουκρανία, αναλαμβάνουμε και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών σε εγκαταστάσεις της ευρύτερης περιοχής μας.
Όλα αυτά είναι λογικό να προκαλούν αβεβαιότητα, θυμό και αγανάκτηση. Ένα όμως είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο:
Όποτε και ότι κέρδισε ο λαός το έκανε όταν σήκωσε κεφάλι, οργανώθηκε και πάλεψε ενάντια στους εκμεταλλευτές του, συνειδητοποίησε τη δύναμή του και βάδισε μαζί με το ΚΚΕ.
Η απεργία στις 9 Νοέμβρη, με τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές και στην πόλη μας έδωσε ανάταση, μπορεί να είναι αφετηρία νέων μεγάλων αγώνων”.
Οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνονται σε όλους “για να χτίσουμε «ασπίδα» για το σήμερα, ανοίγοντας τον ελπιδοφόρο δρόμο της ανατροπής του κόσμου της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων. Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη και όλο το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα εκφράζεται και στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών παντού.
Mε εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να ανατείλει η ελπίδα, η προοπτική για το λαό”.
Στην εκδήλωση που διοργανώνεται, μετά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα θα υπάρχει αφιέρωμα στο Μ. Θεοδωράκη με τίτλο: «Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος