Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας με περισσότερους από 1.760 επισκέπτες

Ενθουσίασε μικρούς, αλλά και μεγάλους επισκέπτες το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Περισσότεροι από 1.760 επισκέπτες συμμετείχαν στα προγράμματα οδικής ασφάλειας που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για παιδιά 4 έως 12 ετών, συνδυάζοντας ψηφιακές εφαρμογές με «παραδοσιακά» κινητικά παιχνίδια για την προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης στην Οδική Ασφάλεια.
Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων ανήκουν στο πρόγραμμα Moving Stars του Erasmus+, το οποίο εισάγει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην οδική ασφάλεια, βασισμένη στο παιχνίδι και ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δεξιότητες των μικρών παιδιών. Το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο συμμετέχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και συντονίζει το ΙΟΑΣ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά στο Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας στη Λάρισα!
Μέσω των ψηφιακών παιχνιδιών, των video games, της εικονικής πραγματικότητας με χρήση γυαλιών Virtual Reality, οι μικροί μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις είχαν την ευκαιρία με τη χρήση της τεχνολογίας να βελτιστοποιήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και να κατανοήσουν τους κανόνες της οδικής ασφάλειας, προκειμένου να παραμένουν ασφαλείς ως ενεργοί χρήστες του οδικού δικτύου, ως πεζοί και ποδηλάτες.
Καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος των εθελοντών της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και του Γ’ Συστήματος Αεροπροσκόπων Λάρισας που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ και συνεισέφεραν στην επιτυχία της διεξαγωγής του.
Τις δράσεις του Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά κατά την επίσκεψή του στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Δήμαρχος Λαρισαίων κος Α. Καλογιάννης, ο οποίος στη συνομιλία του με τον Γενικό Διευθυντή της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κο Δ. Γκατσώνη τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ κι ευχήθηκε αυτό να γίνει ετήσιος θεσμός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος