Ολοκληρώθηκε ο φετινός τρύγος στην Πιερία

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται και για τη φετινή χρονιά (2021) ο τρύγος στην Πιερία. Η αλήθεια είναι πως είναι όμορφη η εποχή του τρύγου. Τα οινοστάφυλα με τα πλούσια τσαμπιά και τις ζουμερές ρώγες μεταφέρθηκαν από τους πανέμορφους και περιποιημένους αμπελώνες της Πιερίας στα μικρά οικογενειακά οινοποιία της.
Ολοκληρώθηκε ο φετινός τρύγος στην Πιερία
Εκεί πατήθηκαν για να δώσουν τον γευστικό τους μούστο, ο οποίος στην συνέχεια γέμισε τις δεξαμενές όπου με την γνώση και το μεράκι των οινοποιών της αναμένεται να μετατραπεί και φέτος στο θαυμάσιο Πιερικό Οίνο (Π.Γ.Ε.). Μπορεί η φετινή οινοποιητική χρονιά να ήταν ιδιαίτερη, κλείνει όμως με θετικά αποτελέσματα για την ποιότητα του αναμενόμενου οίνου καθώς η ποιότητα των σταφυλιών ήταν άριστη.
Ολοκληρώθηκε ο φετινός τρύγος στην Πιερία
Όπως, μας ενημερώνει ο Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας, “ο φετινός τρύγος ήταν δύσκολός και η κλιματική κρίση έδωσε το στίγμα της. Παρόλο που φαινόταν από την αρχή να είναι μια όψιμη χρονιά τελικά εξελικτικέ σε πρώιμη. Ο καύσωνας είχε ως αποτέλεσμα να επιταχύνει την ομαλή ωρίμανση των σταφυλιών. Όμως σχεδόν σε όλη την Πιερία, η παραγωγή σημείωσε πτώση, περίπου 20% λόγω του παρατεταμένου καύσωνα. Ευτυχώς ο ¨Ολυμπιάτης Αήρ¨ της περιοχής μπόρεσε να δροσίζει τους αμπελώνες της Πιερίας και τα σταφύλια να είναι γεμάτα σε πλούσια ποικιλιακά αρώματα και με εξαιρετική γεύση. Ο τρύγος ξεκίνησε όταν το σταφύλι είχε τη σωστή ωρίμανση έχοντας αναπτύξει τα αρώματα και την οξύτητά του. Έτσι και φέτος τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά στους παραγόμενους Πιερικούς Οίνους είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς λάτρες του κρασιού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος