Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιουλίου 2025, η επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένης γυναίκας που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο όρος Όλυμπος.
Την τραυματισμένη γυναίκα εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις της σε δύσβατο σημείο του ορειβατικού μονοπατιού Ε4, μεταξύ του καταφυγίου «Πριόνια» και του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» εθελόντρια – γιατρός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, ενώ παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λιτοχώρου και Κατερίνης, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.).
Η γυναίκα εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής χωρίς τις αισθήσεις της. Οι διασώστες την μετέφεραν με φορείο σε προσβάσιμο σημείο, όπου ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος