Ολοκλήρωση του προγράμματος «Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα τμήματα του κύκλου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων: «Βιωματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Άγχους: Πως μπορείτε να κάνετε το άγχος φίλο και σύμμαχό σας», τα οποία εντάσσονται στον πυλώνα «Υγιείς Πόλεις (Υγεία – Ψυχική Υγεία)» και περιλάμβαναν 4 δια ζώσης εργαστήρια, με τον συντονισμό του κ. Δημήτρη Δημητριάδη.

Η εκπαιδεύτρια κα Δώρα Τζατζάκη MSc, PhD, Σύμβουλος Ψυχολογικής Απόδοσης εκπαίδευσε με βιωματική προσέγγιση τα δύο τμήματα (εφήβων- ενηλίκων) συνολικά περίπου 30 ατόμων, ώστε να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του άγχους, αλλά και να τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, μέσω της εφαρμογής ασκήσεων αναπνοής και ενσυνειδητότητας.

Το ενδιαφέρον για τις ασκήσεις αναπνοών και ενσυνειδητότητας έχει πολλαπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, καθώς όλο και περισσότερες έρευνες τονίζουν τα οφέλη τους στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Όσοι συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήρι εκπαιδεύτηκαν στην διαφραγματική αναπνοή, στην τεχνική box breathing, αλλά και στην εφαρμογή ασκήσεων με διαφορετική αναλογία εισπνοών και εκπνοών. Επίσης, παρουσιάστηκαν βασικές ασκήσεις ενσυνειδητότητας , οι οποίες περιλαμβάνουν τη σκόπιμη παρατήρηση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των σωματικών αισθήσεων της παρούσας στιγμής. Η εφαρμογή τέτοιων ασκήσεων στην καθημερινότητα μας μπορεί να συντελέσει σημαντικά στην ενίσχυση της αυτοσυγκέντρωσης, κατά την διάρκεια απαιτητικών και στρεσογόνων καταστάσεων, αλλά και στην μεγιστοποίηση της απόδοσή μας με σκοπό το μικρότερο ενεργειακό κόστος τόσο για τα ψυχικά όσο και για τα σωματικά αποθέματα μας.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης)

E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

facebook: https://www.facebook.com/learninglarissa2016

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος