Ολοκληρώνεται ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο των Φαρσάλων

Ολοκληρώνεται και παραδίνεται σε κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες ο κυκλικός κόμβος που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην είσοδο της πόλης των Φαρσάλων. Το έργο που αλλάζει την εικόνα και την κυκλοφοριακή ροή στη συμβολή του περιφερειακού δακτυλίου των Φαρσάλων με την εθνική οδό Λάρισας – Λαμίας, στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αφού νωρίτερα έδωσε σε κυκλοφορία το πλήρως ανακατασκευασμένο τμήμα του δρόμου σε μήκος 6 περίπου χλμ. από το ύψος των Χαλκιάδων μέχρι τη διασταύρωση με την παλιά σιδηροδρομική γραμμή.

«Οι κυκλικοί κόμβοι που μελετά, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και ενισχύουν την οδική ασφάλεια. Αλλάζει η εικόνα στην είσοδο των Φαρσάλων. Η αυτορρύθμιση έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε καλύτερη, πιο ομαλή κυκλοφοριακή ροή.
Ολοκληρώνεται ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο των Φαρσάλων
Παράλληλα οι κυκλικοί κόμβοι φέρνουν περιβαλλοντική ελάφρυνση μειώνοντας στο ελάχιστο τις εκπομπές καυσαερίων και τον κυκλοφοριακό θόρυβο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο των Φαρσάλων είναι επιπλέον έργο αντιπλημμυρικό, αφού καθαρίσαμε το ρέμα που περνούσε έξω από την πόλη και έχουμε προβλέψει, στο νέο δρόμο να δώσουμε υπόγεια διέξοδο στα νερά. Το έργο ηλεκτροφωτίζεται σε όλο το μήκος του και με το παράπλευρο οδικό δίκτυο που κατασκευάσαμε, τακτοποιούνται οι παράπλευρες ιδιοκτησίες, αποκτώντας πλέον ασφαλή πρόσβαση στην οδό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και περιλαμβάνει δεύτερο κυκλικό κόμβο στην Λάρισα, στη διασταύρωση του περιφερειακού δακτυλίου με την οδό Φαρσάλων, όπου τα έργα εξελίσσονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος