Ολοκληρώνεται αύριο το Διεθνές Συνέδριο  «From Chaos to Cosmos»

Ιδιαίτερα περιεκτική σε πληροφορίες, δεδομένα και συζητήσεις ήταν και η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου «From Chaos to Cosmos» του Δικτύου « Major cities of Europe», το οποίο φιλοξενείται από χθες, 2 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 4 του μηνός.

Τη σημερινή ημέρα των εισηγήσεων και συζητήσεων άνοιξε η Μαρία Βασιλάκου, αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτρια της Βιέννης, η οποία είναι και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Horizon Europe research and innovation» (2021-2027).

Σύμφωνα με την κα Βασιλάκου, μια πόλη ορίζεται ως κλιματικά ουδέτερη «…όταν για κάθε δραστηριότητά της, εντός των «συνόρων της» εκπέμπει 0% διοξείδιο του άνθρακα». Συνδυαστικά, ως «έξυπνη πόλη» ορίστηκε η πόλη που προτείνει λύσεις για τους πολίτες της, είναι ανθεκτική στις προσκλήσεις εξασφαλίζοντας τη λειτουργική της ομαλότητα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή, είναι βιώσιμη, κλιματικά ουδέτερη, εξωστρεφής και αποτελεσματική στη διαχείριση των τουριστικών ροών.

Η αποτελεσματική διαχείριση της ροής των τουριστικών ροών -σε τοπικό και εθνικό επίπεδο-, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, για όλες τις ομάδες ενδιαφέροντος, κατείχε κεντρική θέση στην εισήγηση του καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη. Στον «έξυπνο» τουρισμό, η τουριστική εμπειρία προκύπτει συλλογικά και συνεργατικά, αποτελεί ουσιαστικά μια συν-δημιουργία όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Αύριο «πέφτει» η αυλαία του Διεθνούς Συνεδρίου «From Chaos to Cosmos» με εισηγήσεις που αφορούν τις έννοιες  της ανθεκτικότητας των «έξυπνων πόλεων» και της κυβερνοασφάλειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος