Οι Θεσσαλοί αγρότες στο Μαξίμου, τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Αγιάς (βίντεο)

Στο κέντρο της Αγιάς βγαίνουν σήμερα και πάλι τα τρακτέρ των αγροτών της περιοχής. Η συγκέντρωση έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα διαρκέσει όση ώρα ο πρωθυπουργός θα ενημερώνει στο Μέγαρο Μαξίμου, την αντιπροσωπεία των Θεσσαλών αγροτών  για το περιεχόμενο της μελέτης των Ολλανδών για την διαχείριση των νερών στη Θεσσαλία αλλά και για  την εξέλιξη των μέτρων για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις πλημμύρες και την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα.

Όπως σημειώνουν οι αγρότες της περιοχής τα φλέγοντα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα αφορούν τις παρακάρλιες εκτάσεις που παραμένουν κάτω από το νερό, το κόστος παραγωγής, την καταβολή των αποζημιώσεων.

Επίσης οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι συνάδελφοί τους από την περιοχή του Πηλίου έχουν αποζημιωθεί από τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, σε αντίθεση με τους παραγωγούς της Αγιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Αγιά παραβρίσκεται και ο πρόεδρος της πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και αγρότης από το Πήλιο, Θοδωρής Γεωργαδάκης, ο οποίος εκφράζει την συμπαράσταση του στους παραγωγούς της Αγιάς,  ζητώντας «την άρση της αδικίας που συντελείται σε βάρος τους», δηλώνοντας παράλληλα ότι και οι αγρότες του Πηλίου δεν έχουν αποζημιωθεί για όλες τις ποικιλίες των μήλων που καταστράφηκαν από τις δύο κακοκαιρίες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί τους στη Μαγνησία έχουν αποζημιωθεί για ένα τμήμα της παραγωγής, ενώ όπως είπε, οι οινοπαραγωγοί της Αγιάς δεν έχουν αποζημιωθεί.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή είναι οι παρακάρλιες περιοχές, όπου τμήμα της καλλιεργήσιμης γης βρίσκεται ακόμη κάτω από το νερό, με την ημερομηνία που θα αποσυρθούν τα νερά να είναι προς το παρόν άγνωστη.

Ρεπορτάζ: Ε. Κουτσογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος