Οι «Ιστορίες βυσσινί τρέλας» συνομίλησαν με το ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Το βιβλίο «Ιστορίες βυσσινί τρέλας» από τις εκδόσεις «Γράφημα» και ο συγγραφέας του, Λάμπρος Αναγνωστόπουλος συνομίλησαν με το ΕΠΑΛ Τυρνάβου και 15 μαθητές της Ομάδας Φιλαναγνωσίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, ο Λαρισαίος συγγραφέας και δημοσιογράφος, Λάμπρος Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε έναν δημιουργικό διάλογο με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, για τη συλλογή των 9 διηγημάτων του, αφού πρώτα προβλήθηκε ένα μικρό βίντεο για το «Ευ αγωνίζεσθαι» κι ένα, για την ιστορία της ΑΕΛ, της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, της αγαπημένης, ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης.

Οι «Ιστορίες βυσσινί τρέλας» συνομίλησαν με το ΕΠΑΛ Τυρνάβου


Ακολούθησε μια ωραία κι εποικοδομητική συζήτηση σε σχέση με τον αθλητισμό και τη συγγραφή βιβλίων που βασίζονται σε μαρτυρίες, αλλά εμπεριέχουν και μια δόση φαντασίας και πλοκής. Καίριες ήταν οι παρεμβάσεις της φιλολόγου, Μαρίας Μπεκίρη, ενώ ευχάριστη έκπληξη προκάλεσαν οι προσωπικές, ποδοσφαιρικές μνήμες
του γυμναστή, Πρόδρομου Κουκάλα, και οι τοποθετήσεις της διευθύντριας, Ελένης Νούλα. Μαθητές και ο καθηγητής, Αργύρης Γιουρούκης διάβασαν επιλεγμένα διηγήματα από το βιβλίο και στο τέλος, η θεατρολόγος, Ελεονώρα Τσιαντούλα ενορχήστρωσε ένα θεατρικό παιχνίδι με γνωριμία, κίνηση και ρόλους, όλα συνυφασμένα στο ποδοσφαιρικό σύμπαν του βιβλίου. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, που απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες, όπως και το δωράκι που πρόσφερε στη λήξη, ο Λάμπρος Αναγνωστόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος