Οι άγνωστες βασιλικές λίμνες Πολυδενδρίου

Πάνω από την παραλία του Αγιοκάμπου βρίσκεται το περίφημο δάσος Πολυδενδρίου, πρώην βασιλικό κτήμα, στο οποίο μπορεί κανείς να περπατήσει μέσω ενός μονοπατιού και να βρεθεί στις βασιλικές λίμνες.Οι άγνωστες βασιλικές λίμνες Πολυδενδρίου
Πρόκειται για τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, όπου ζουν εκατοντάδες είδη φυτών, πουλιών και άγριων ζώων, όπως η αγριόγατα, λύκοι, ζαρκάδια και αγριογούρουνα. Η προσβασιμότητα περιορισμένη, όπως και η τουριστική ανάδειξη του χώρου, με ελάχιστους να γνωρίζουν την περιοχή, κυρίως ντόπιοι.

Οι άγνωστες βασιλικές λίμνες Πολυδενδρίου
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Αγιάς, Νίκο Ντάγκα, “γίνεται προσπάθεια να περάσει η κυριότητα του κτήματος στον Δήμο Αγιάς για να μπορέσουμε να το αναδείξουμε. Από την στιγμή που δεν μας ανήκει δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Οι άγνωστες βασιλικές λίμνες Πολυδενδρίου

Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό και μπορεί να προσφέρει στην τουριστική ανάπτυξη. Όποιος επισκεφθεί την περιοχή θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα τοπίο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Οι άγνωστες βασιλικές λίμνες Πολυδενδρίου

Υπάρχουν 6 φυσικές λίμνες, οι λεγόμενες βασιλικές, που προσφέρονται, ακόμη και για μπάνιο αλλά κυρίως για επισκέψεις αναψυχής, χαλάρωσης, αναζωογόνησης και δέσμη δραστηριοτήτων. Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία του Αγιοκάμπου”.

Οι άγνωστες βασιλικές λίμνες Πολυδενδρίου
Το Πολυδένδρι καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος του όρους Μαυροβουνίου και αποτελεί ένα κρυμμένο θησαυρό που προφέρεται για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος