Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Λάρισα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Την πρόταση για ίδρυση και λειτουργία Ογκολογικού Νοσοκομείου στην πόλη της Λάρισας με ιδιαίτερο Ογκολογικό Παιδιατρικό Τμήμα, επαναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και η  Ενωση Ελεύθερων Επαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Σε κοινή ανακοίνωση, τονίζεται ότι λόγω της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών καρκίνου στον γενικό πληθυσμό παγκοσμίως, προβάλλει αδήριτα η ανάγκη άμεσης υλοποίησης της πρότασης για το Ογκολογικό Νοσοκομείο.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ο καρκίνος στα παιδιά είναι πολύ σπάνιος και με ποικίλες κλινικές εκδηλώσεις. ωστόσο, παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα. Αν η διάγνωση γίνει χωρίς καθυστέρηση τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά και αγγίζουν ακόμα και το 90% σε κάποιες μορφές και στάδια της νόσου. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.»

Επίσης σημειώνεται πως «Το 2018, ο ΠΟΥ,  με την υποστήριξη του Ερευνητικού Νοσοκομείου Παίδων St. Jude Children’s Research Hospital, εγκαινίασε την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για τον Παιδικό Καρκίνο, προκειμένου να παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες και τεχνική βοήθεια στις εθνικές κυβερνήσεις για τη δημιουργία και τη διατήρηση υψηλής ποιότητας προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου. Τον Δεκέμβριο του 2021, η ίδια Πρωτοβουλία εγκαινίασε Παγκόσμια Πλατφόρμα για την Πρόσβαση σε Αντικαρκινικά Φάρμακα για παιδιά και εφήβους, την πρώτη του είδους της, για την εξασφάλιση αδιάλειπτης παροχής ποιοτικών και σύμφωνα με τα βέλτιστα πρότυπα φροντίδας υγείας φαρμάκων ανά τον κόσμο.  Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να επιτευχθεί τουλάχιστον 60% επιβίωση για όλα τα παιδιά του κόσμου με καρκίνο έως το 2030».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος