Οχήματα, μοτοσυκλέτες και υλικό μέσω του ΕΣΠΑ για την Αστυνομία στη Θεσσαλία

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου της προμήθειας για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας 48 νέων περιπολικών, 16 δίκυκλων μοτοσικλετών, 3 οχημάτων διερεύνησης ατυχημάτων, 51 πομποδεκτών αυτοκινήτων και 4 φορητών ραντάρ. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση της δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι η περαιτέρω βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των μεταφορών, καθώς και η μείωση, πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων μέσω της βελτίωσης της τροχονομικής αστυνόμευσης των ενδοπεριφερειακών οδικών συνδέσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των συνδέσεών τους με το διαπεριφερειακό οδικό δίκτυο.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιληφθήκαμε τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και περιπολικά που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που καλούνται να προστατεύσουν τους πολίτες. Για το λόγο αυτό μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αν και δεν είμαστε οι αρμόδιοι, χρηματοδοτούμε τον εκσυγχρονισμό του στόλου των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού για δράσεις οδική ασφάλειας. Σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο που αφορά άμεσα την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος