O Π. Σάπκας για την απώλεια του Λαρισαίου γλύπτη Μ. Παπαστεργίου

“Η καλλιτεχνομάνα Λάρισα έχασε άλλο ένα άξιο τέκνο της”, αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας για τον Λαρισαίο γλύπτη Μίλτο Παπαστεργίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.

“Ο καλός φίλος και σπουδαίος καλλιτέχνης Μίλτος Παπαστεργίου ζωγραφίζει και σκαλίζει πλέον στον Παράδεισο. Γιατί δεν του πρέπει άλλος τόπος. Αφού υπήρξε κι ένας υπέροχος άνθρωπος. Θα τον θυμόμαστε για την ανεκτίμητη καλλιτεχνική του κληρονομιά, το άλογό του κάτω από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου, το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος, την προτομή του συνονόματου ποιητή Σαχτούρη στην Ύδρα, τις Σπαθιές στο σταθμό Άγιος Αντώνιος του Μετρό της Αθήνας και τόσα άλλα.

Μα πιο πολύ θα θυμόμαστε το καθαρό του βλέμμα, το κοφτερό μυαλό του, την καλοσύνη και την ειλικρίνειά του, το πηγαίο γέλιο του και τη δίψα του για ζωή, δημιουργία, προσφορά. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, όσες ατυχίες κι αν τον βρήκαν, όσα εμπόδια κι αν συνάντησε. Τα μετέτρεπε σε πλεονεκτήματα”, καταλήγει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος