O Γ. Πανούσης στην παρουσίαση βιβλίου διδασκαλίας ελληνικών σε ενήλικες τρόφιμους των φυλακών

Με εισηγητές σημαντικούς πανεπιστημιακούς παρουσιάζεται το απόγευμα της Παρασκευής (7 μ.μ.) στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο ένα πρωτότυπο βιβλίο διδασκαλίας ελληνικών σε ενήλικες καθώς και προβολής των τρόπων επικοινωνίας στον «κόσμο» των φυλακών.

Οι πανεπιστημιακοί Γιάννης Πανούσης, ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας και Κώστας Μάγος, αν. καθηγητής διαπολιτισμικής εκπαίδευσης καθώς και ο ψυχολόγος αν. υπεύθυνος του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σωτήρης Λαϊνάς θα μιλήσουν για το «Ζητώ», που συνέγραψαν τρεις εκπαιδευτές ενηλίκων που εργάστηκαν για χρόνια στη φυλακή Λάρισας, ο Γιώργος Τράντας, η Βάσω Κουτζεκλίδου και η Αθηνά Μάντζιου.

O Γ. Πανούσης στην παρουσίαση βιβλίου διδασκαλίας ελληνικών σε ενήλικες τρόφιμους των φυλακών

Πρόκειται για τον πρώτο οδηγό διδασκαλίας ελληνικών για εκπαιδευόμενους που κρατούνται σε Σωφρονιστικά Καταστήματα. Το βιβλίο είναι δομημένο με βάση τις επικοινωνιακές ανάγκες τους, δηλαδή τις γραπτές (αιτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις) και τις προφορικές (διαλόγους, ακροάσεις) επικοινωνίες με υπηρεσίες και φορείς μέσα κι έξω από τα Σωφρονιστικά καταστήματα. Παράλληλα, το βιβλίο πληροφορεί τον αναγνώστη για την διάταξη των υπηρεσιών της φυλακής και για την επικοινωνία μέσα σ’ αυτή.

Επιπλέον, είναι διαμορφωμένο έτσι, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευτής ή η εκπαιδεύτρια που διδάσκει την ελληνική, ως πλέον της μητρικής γλώσσας, να αντικαταστήσει τα γραπτά κείμενα ή τους διαλόγους του «Ζητώ» με αυτά που θα προτείνουν οι εκπαιδευόμενοι, διατηρώντας τη μεθοδολογία (ασκήσεις και δραστηριότητες) αξιοποίησής τους.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας τις εκδόσεις Τρι-ενα και το Βιβλιοπωλείο «Καλτσάς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος