Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε τον αρχαιολόγο Μπρούνο Ελί

Τη βράβευση του αρχαιολόγου – επιγραφολόγου κ. Μπρούνο Ελί, ενός ανθρώπου που με το πολυετές έργο του έχει συνδράμει τα μέγιστα στην ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς των Φαρσάλων και της ευρύτερης Θεσσαλικής περιοχής, πραγματοποίησε ο Δήμος Φαρσάλων σε ειδική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε λόγο για μία “εκδήλωση ευγνωμοσύνης, γιατί ευγνωμοσύνη χρωστάμε σ’ αυτόν τον άνθρωπο, που αν και Γάλλος, αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα, στην ανακάλυψη και στην ανάδειξη του Ελληνικού μεγαλείου. Διόλου τυχαία εξάλλου φίλε Μπρούνο, η δήλωσή σου πως αισθάνεσαι μισός Έλληνας. Εγώ θα έλεγα πως είσαι όχι μισός, αλλά ολόκληρος και μάλιστα επιφανής Έλληνας. Γιατί η πολυετής προσφορά σου στην Ελλάδα και στην ιστορία της, θα μνημονεύεται ες αεί στο μέλλον.”
Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε τον αρχαιολόγο Μπρούνο Ελί
(…) “Το δε έργο σου στις επιγραφές, έχει μετεξελιχθεί σε υπόδειγμα και διδάσκεται πλέον στους νεότερους της επιστήμης, ενώ η ερμηνεία του, πρόσθεσε πολύτιμες γνώσεις στην ιστορία των αρχαίων χρόνων της Θεσσαλίας.”

Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε τον αρχαιολόγο Μπρούνο Ελί
Αργότερα, ο κ. Εσκίογλου απένειμε στον κ. Ελί τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη συνδρομή του στην ιστορική ανάδειξη της περιοχής των Φαρσάλων.
Ο Λαρισαίος καθηγητής αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας και Κοσμήτορας σχολής ανθρωπιστικών επιστημών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ. Αθανάσιος Ευσταθίου υπογράμμισε πως «όλα αυτά που γίνονται σήμερα είναι το αποκορύφωμα μίας συστηματικής προσπάθειας που έκανε ο Δήμαρχος Φαρσάλων εδώ και αρκετό καιρό, να αποδώσουμε αυτή την τιμή και την ευγνωμοσύνη σε έναν σημαντικό αρχαιολόγο, φιλόλογο, ιστορικό.».
Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε τον αρχαιολόγο Μπρούνο Ελί
Το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ο Μπρούνο Ελί, παρουσίασε στο κοινό την εργασία του με αντικείμενο «Από την Φθία του Αχιλλέα στην Φθία του Στράβωνα», με πληθώρα ιστορικών στοιχείων για την περιοχή. Αναφερόμενος στην αρχαία Φθία είπε ότι «η ακριβής της θέση, σύμφωνα με ιστορικές πηγές, πιθανόν να συμπίπτει με εκείνη των σημερινών Φαρσάλων. Πρώτος ο Φερεκύδης ταύτισε με την Ομηρική Φθία την πόλη Φάρσαλο της αρχαιότητας, όπου λατρευόταν η μητέρα του Αχιλλέα, Νηρηίδα Θέτιδα και ο παιδαγωγός του, Κένταυρος Χείρωνας. Στην περιοχή της πόλεως της Φαρσάλου ανήκε και η εκτεταμένη άκρη της πεδιάδας, η οποία στην κοιλάδα του Ενιπέως φτάνει μέχρι την Ερέτρια».

Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε τον αρχαιολόγο Μπρούνο ΕλίΤη βραδιά έκλεισε με ιδανικό τρόπο, η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων με τον μαέστρο κ. Κωνσταντίνο Μάτη και την κ. Έφη Φαρμάκη στο πιάνο. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Κων. Θεοχαρούλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος