Ο «3ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου» στην τοπική κοινότητα Κραννώνα

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 διεξάγεται στην τοπική κοινότητα Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ ο «3ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου» σε τρεις διαδρομές των 14.5, 5.4 και 1 χιλιομέτρων. Εκκίνηση και τερματισμός ο χώρος μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Κραννώνα.

Το πρόγραμμα του αγώνα: 7:30 έναρξη λειτουργίας της γραμματείας στο δημοτικό σχολείο Κραννώνα, 09:00  εκκίνηση του αγώνα των 14,5 χλμ, 09:15 εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ και 09:30  εκκίνηση του αγώνα των 1.000 μέτρων.

Η διαδρομή είναι κυκλική και περνάει από τον αρχαιολογικό χώρο της Κραννώνος, με τα μοναδικά ταφικά μνημεία αλλά και την κοινότητα Κάμπου.

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα των 14,5  χιλιομέτρων ενώ όλες/οι οι τερματίσαντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Στο χώρο του τερματισμού θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα.

Πρόκειται για μία διοργάνωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή ανέρχεται στα 5 ευρώ και το σύνολο των  εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας.

Δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στην εξής διεύθυνση: https://agonasdromoukileler.wordpress.com/%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5/

Ο «3ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου» στην τοπική κοινότητα Κραννώνα

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος σε δήλωσή του, εξ αφορμής του 3ου Κραυξίδειου αγώνα δρόμου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα να γίνει γνωστή περαιτέρω η αρχαία Κραννώνα, ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Κιλελέρ. «Ο αθλητισμός όταν μπολιάζεται με τον πολιτισμό και την παράδοση, τη συσσωρευμένη βιούμενη ιστορική εμπειρία ενός λαού, έχει διαχρονική λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα. Ο  Δήμος Κιλελέρ στηρίζει κάθε αθλητική δραστηριότητα αλλά και κάθε δράση η οποία αναδεικνύει την αρχαιοελληνική – πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας. Ευχαριστώ όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία τους και παράλληλα συγχαίρω δημόσια τους διοργανωτές για την επιλογή τους τα έσοδα που θα προέλθουν από τον αγώνα να διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία, παράρτημα Λάρισας. Εκφράζω με αυτή μου τη δήλωση  τη βεβαιότητα ότι η συμμετοχή των αθλητών στον αγώνα  θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Χατζηκωνσταντίνου τόνισε ότι ο αγώνας δρόμου έγινε πλέον θεσμός τονίζοντας ότι δίνεται, εκτός των άλλων, μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί η αρχαιολογική σημασία της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα αφού απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγώνες δήλωσε με έμφαση την πεποίθηση του για την επιτυχία του αγώνα.

Τον 3ο Κραυξίδειο Αγώνα δρόμου συνδιοργανώνουν η ΠΕΔ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Κιλελέρ, η Τοπική Κοινότητα Κραννώνα, ο Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος