Νύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στο Μουσείο Λάρισας

Νύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας για άλλη μια χρονιά στον δροσερό κήπο του Διαχρονικού Μουσείου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Θερβάντες που υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και της Αργεντινής στην Αθήνα.

Η έναρξη προβολών θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 21:30 με την ταινία : Η γλώσσα της πεταλούδας (La lengua de las mariposas, Ισπανία 1999, 96΄), σε σκηνοθεσία José Luis Cuerda με τους: Fernando Fernán Gómez, Manuel Lozano, Uxía Blanco, Gonzalo Uriarte.

Η υπόθεση, βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας γραμμένα το 1996, διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Γαλικίας και αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του ’36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.

Η ταινία “La lengua de las mariposas” απέσπασε έξι βραβεία Γκόγια στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, μουσικής, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και καλύτερης ερμηνείας πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Κλίβελαντ.

Είσοδος ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος