Νέος γύρος δηλώσεων ζημιών από τον παγετό στο Δήμο Τυρνάβου

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον νέο προϊστάμενο, Σπυρόπουλο Σπύρο, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από τον παγετό.

Πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε καλλιέργειες που έχουν πληγεί και δυστυχώς διαπιστώθηκε μεγάλη ζημιά στα υπερπρώιμα. Έτσι ο Δήμος Τυρνάβου προέβη σε δεύτερη αναγγελία στον ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες να δηλώσουν τις ζημίες από το δεύτερο κύμα παγετού.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Κόκουρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημίες και θα πρέπει να υπάρξουν δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις. Παράλληλα επανέλαβε πως ο Δήμος στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους αγρότες της περιοχής προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

Παρέστησαν, εκτός του Δημάρχου Τυρνάβου και του νέου Προϊσταμένου του ΕΛΓΑ, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης, Καλφούντζος Παναγιώτης, ο προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Σταυρίδης Δημήτρης, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, Μπίλης Απόστολος, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας, Ανδρέας Γιαννόπουλος και ο προέδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος