Νέος εξοπλισμός για ΜΕΘ και Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δύο νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 577.000 ευρώ για την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλία για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για τα έργα:
-«Προμήθεια εξοπλισμού για τη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», με προϋπολογισμό 261.000 ευρώ και
-«Προμήθεια εξοπλισμού για το Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» με προϋπολογισμό 315.592 ευρώ.

Η ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ενισχύεται με:
– Τέσσερις (4) αναπνευστήρες όγκου για Μ.Ε.Θ. με όλα τα μοντέλα αερισμού και δυνατότητα αυτόματης έξυπνης αποσωλήνωσης.

– Πέντε (5) κλίνες με αδιάβροχο αερόστρωμα κατάλληλες για Μ.Ε.Θ. με δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης, ανάκλησης – πολυθρόνας, πλάγιων κλίσεων, και χρήση από ασθενείς ως 250 kg. Τα χαρακτηριστικά των κλινών (κινήσεις, αερόστρωμα) θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη κατά τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19

– Μία (1) συσκευή μαγνητικού ερεθισμού διαφράγματος για εκτίμηση δυνατότητας αποσωλήνωσης. H συσκευή αυτή είναι απαραίτητος εξοπλισμός για την περίοδο με πανδημία πνευμονίας COVID-19, όπου η αναπνευστική επάρκεια των ασθενών είναι περιορισμένη και η εκτίμησή της απαραίτητη προκειμένου να καθοριστεί η αντίστοιχη στρατηγική παρεμβάσεων στη θεραπεία του ασθενούς.

Το σύνολο του εξοπλισμού θα εγκατασταθεί στη Μ.Ε.Θ. αυξάνοντας σημαντικά τη δυνατότητα αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών όπως είναι οι ασθενείς με Covid-19, ενώ σε περίοδο μη πανδημίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σύνολο των περιστατικών που απαιτούν νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Το Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενισχύεται με:
– Δέκα (10) μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων (ΗΚΓ – αναίμακτη πίεση, οξυμετρία, δύο θερμοκρασίες, αιματηρές πιέσεις και δυνατότητα υπολογισμού αιμοδυναμικών και αναπνευστικών παραμέτρων. Τα μόνιτορ έχουν δυνατότητα μελλοντικής ενσωμάτωσης σε κεντρικό σταθμό παρακολούθησης.
– Τέσσερις (4) αναπνευστήρες βαρέως τύπου με turbo για λειτουργία εκτός τμήματος.
– Τέσσερις (4) συσκευές παροχής οξυγόνου υψηλής ροής (high flow).
– Πέντε (5) αναπνευστήρες Bi-pap.
– Δύο (2) κουβέρτες υπερθερμίας/υποθερμίας.
– Δύο (2) φορητά μόνιτορ.
– Δύο (2) τροχήλατους ηλεκτροκαρδιογράφους 12 απαγωγών με οθόνη τουλάχιστον 5,5″ και θερμικό καταγραφικό τουλάχιστον έξι (6) καναλιών. Οι ηλεκτροκαρδιογράφοι έχουν μνήμη ως και 800 εξετάσεων και δυνατότητα ανάλυσης και αρχειοθέτησης σε Η/Υ και διάρκεια μπαταρίας για τουλάχιστον 300 ηλεκτροκαρδιογραφήματα.
– Δέκα (10) ηλεκτρονικές αντλίες σύριγγας για χορήγηση φαρμάκων.
– Είκοσι (20) ηλεκτρονικές ογκομετρικές αντλίες για χορήγηση φαρμάκων.

Το σύνολο του εξοπλισμού θα εγκατασταθεί στο τμήμα Λοιμωδών ενισχύοντας τη δυνατότητα αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών όπως είναι οι ασθενείς με Covid-19, ενώ σε περίοδο μη πανδημίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σύνολο των περιστατικών λοιμώδους φύσεως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος