Νέο αξονικό τομογράφο στο ΓΝΛ ζητά η Ένωση Συνταξιούχων Λάρισας

“Για άλλη μια φορά από προχθές 6/4/2023 ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας τέθηκε εκτός λειτουργίας εξαιτίας νέας βλάβης, αφού εδώ και χρόνια επισημαίνονταν η ανάγκη αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου τομογράφου ο οποίος έχει 18 χρόνια λειτουργίας από το 2005”.


Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του η Ένωση Συνταξιούχων Λάρισας που επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους και ζητά άμεσα την εγκατάσταση νέου αξονικού τομογράφου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Λάρισας αναφέρει τα εξής:
Οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων, της διοίκησης του νοσοκομείου, της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Υπουργείου Υγείας και της Περιφερειακής Αρχής είναι τεράστιες αφού τόσα χρόνια δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα και είναι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία των ασθενών, του προσωπικού του ΓΝΛ αλλά κυρίως για την όποια καθυστέρηση στην έγκαιρη διαγωνιστική προσέγγιση των ασθενών.
Απαιτούμε:
Άμεσα την εγκατάσταση νέου αξονικού τομογράφου σύμφωνα με τις υποδείξεις των Γιατρών.
Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας.
Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, και πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.
Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να παλέψουμε για τη δημιουργία ενός συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως σήμερα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Γιατί η αξία της ,ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνει στη ζυγαριά της λογικής κόστους οφέλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος