Λάρισα: Ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη – Μνημόσυνο και συλλαλητήριο για τα 57 θύματα

Με δυο συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία από το Εργατικά Κέντρο στις 10.30 πμ, και στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 11:00 πμ. από την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται η σημερνή 24ωρη πανελλαδική απεργία για την τραγωδία των Τεμπών.

Με την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων θα ακολουθήσει πορεία προς τον ΟΣΕ Λάρισας, όπου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει τοποθετήσει μεταλλική πλακέτα αφιερωμένη στο γεγονός και στους ανθρώπους που χάθηκαν στον χώρο της πλατείας, η οποία θα αποκαλυφθεί σήμερα.

Στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία θα παραστεί και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα θα επισκεφθεί τον χώρο της τραγωδίας. Στις 10:00 πμ. θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της Λάρισας, ενώ στις 12.00 θα ψαλεί το τρισάγιο στον τόπο του δυστυχήματος, ένα χρόνο ακριβώς μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Το βράδυ στις 20:45, οι οικογένειες των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα που χάθηκαν στο δυστύχημα, καλούν τον κόσμο να δώσει το παρών σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί. Εννέα παρά τέταρτο ήταν η ώρα που τα κορίτσια, τα άτυχα κορίτσια πήραν το τρένο από την Καλαμπάκα επιβιβάστηκαν στο τρένο προκειμένου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το βράδυ η συντονιστική επιτροπή μαθητών διοργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ. Οι μαθητές ύψωσαν φαναράκια για τους 57 νεκρούς στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα ότι “το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί”.

Εν τω μεταξύ σήμερα στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί και η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Ανακοινώσεις για την συμμετοχή στην κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας έχουν εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ). Τα μέλη του ΣΙΚΑΕΛ θα κλείσουν συμβολικά τα καταστήματα τους την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη το σημερινό συλλαλητήριο.

Λάρισα: Ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη – Μνημόσυνο και συλλαλητήριο για τα 57 θύματα

Συμμετοχή στην συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας ανακοίνωσαν επίσης το παράρτημα Λάρισας του πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), η Ομοσπονδία Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ο ΣΤΥΕ (Συλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων ) παράρτημα ν. Λάρισας, καθώς και πλήθος άλλων φορέων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο κανάλι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο youtube έχει ανέβει βίντεο αφιερωμένο στις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε η πόλη με αφορμή το “έγκλημα των Τεμπών”. Το βίντεο επιμελήθηκε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια των Γιάννη Βανακάρα, Θανάση Καλιακούδα, Δημήτρη Καστανάρα, Κώστα Λαμπρούλη και Αχιλλέα Σίμου. Γίνεται προσπάθεια να αποτυπωθεί το κλίμα των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων τις μέρες που ακολούθησαν μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Το βίντεο ντύνουν μουσικά οι Κοινοί Θνητοί με το κομμάτι “Θ’ αργήσω απόψε”, o Κώστας Βλαχούτσος με το κομμάτι “Κάπου υπάρχει λίγο φως” αλλά και το πιάνο του Arash Behzadi.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος