Κατέληξε μετά από καρδιοαναπνευστική ανακοπή μαθήτρια σχολείου της Αθήνας σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα (video)

Μαθήτρια της Α’ Λυκείου σχολείου του Βύρωνα κατέληξε χθες (5/5) το βράδι στα Τρίκαλα. Η νεαρή 15χρονη μαθήτρια λιποθύμησε σε νυχτερινό κέντρο που βρισκόταν με συμμαθητές της και μεταφέρθηκε στις 01:15 στο νοσοκομείο των Τρικάλων με καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Η 15χρονη διασκέδαζε με συμμαθητές της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της. Γιατρός που βρισκόταν στο σημείο της προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Η 15χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών επί δύο σχεδόν ώρες, δεν κατέστη δυνατόν να την επαναφέρουν. Την άτυχη μαθήτρια συνόδευσαν στο νοσοκομείο καθηγητές που συνόδευαν τους μαθητές στην σχολική εκδρομή. Ένας εξ αυτών δήλωσε πως το παιδί είχε κάποια καρδιακά προβλήματα.

Δύο ψυχολόγοι από το νοσοκομείο Τρικάλων βρίσκονται στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η σχολική εκδρομή και παρέχουν υποστήριξη στους μαθητές που την χρειάζονται, αλλά και στους γονείς της άτυχης μαθήτριας που έφτασαν από την Αθήνα.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της μαθήτριας θα εντοπίσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργήσει αύριο (7/5) η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κ. Γρηγορίου, είπε ότι όταν έφτασε το ασθενοφόρο, οι γιατροί άρχισαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση. «Η κοπέλα παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, απινιδώθηκε και τοποθετήθηκε προσωρινός διαφλέβιος βηματοδότης. Επί δύο ώρες, ο επεμβατικός καρδιολόγος, ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων προσπαθούσαν με ΚΑΡΠΑ να την επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Γρηγορίου.

«Η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη… Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος» αναφέρει σε ανάρτησή της η Νίκη Κεραμέως.

«Συγκλονίζει ο θάνατος της 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης και προσθέτει: «Το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο το νεαρό κορίτσι πέρασε από τη χαρά της διασκέδασης με τους συμμαθητές της στην ανυπαρξία, μας κάνει να λυπούμαστε ακόμη πιο βαθιά. Πληροφορηθήκαμε το μεγάλο αγώνα των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση για τα αίτια του θανάτου της. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Κουράγιο!»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος