Νέες μπάρες ελέγχου σε πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου της Λάρισας – Ποια είναι τα σημεία

Από το Σάββατο11 Δεκεμβριου ανεβαίνουν σε άλλα 12 σημεία του πεζοδρομημένου τμήματος της Λάρισας οι  μπάρες του συστήματος ελέγχου των πεζοδρόμων. Η λειτουργία του συστήματος μέχρι σήμερα κρίνεται απολύτως ικανοποιητική διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του εκτεταμένου δικτύου των πεζοδρόμων της πόλης.

Ειδικότερα το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ.  θα ενεργοποιηθεί το “έξυπνο” σύστημα ελέγχου των πεζοδρόμων  σε 12 (από τα 24) σημεία στο Νότιο Τομέα.

Όπως και στο Βόρειο Τομέα τα σημεία θα ενεργοποιούνται από τις 10:00 – 02:00 (16/7) και είναι  τα εξής:

Ν4  (Μεγ. Αλεξάνδρου & Κουμουνδούρου)

Ν5 (Μεγ. Αλεξάνδρου & Πατρόκλου)

Ν6 (Μεγ. Αλεξάνδρου & Πατρόκλου)

Ν8 (Μεγ. Αλεξάνδρου & Παπακυριαζή)

Ν11 (Παναγούλη & Πατρόκλου)

Ν14 (Παναγούλη & Κούμα)

Ν15 (Κύπρου και Ασκληπιού)

Ν17 (Μεγ. Αλεξάνδρου & Κούμα)

Ν18 (Παναγούλη & Κούμα)

Ν19 (28ης Οκτωβρίου & Κούμα)

Ν20 (28ης Οκτωβρίου & Κούμα)

Ν21 (Λ. Κατσώνη & Κούμα)

Εννοείται ότι η τμηματική, επί του παρόντος,  εκκίνηση του “έξυπνου” συστήματος ελέγχου εισόδου – εξόδου σημαίνει ότι, ισχύει για ΟΛΗ την περιοχή και για ΟΛΑ τα εισερχόμενα οχήματα ότι θα πρέπει να είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ στο σύστημα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η παρουσία τους θα καταγράφεται ως παράβαση του ΚΟΚ με τις επιφερόμενες ποινές να επιβάλλονται.

Α) Παράδειγμα ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ από σημείο ελεγχόμενης εισόδου/εξόδου

–   Το όχημα πλησιάζει τις μπάρες με μικρή ταχύτητα ώστε να γίνει η αναγνώριση πινακίδας

–   Σταματάει στην κίτρινη διαγράμμιση

–   Το όχημα περιμένει μέχρι να κατέβουν εντελώς τα κολονάκια

–   Ξεκινάει τη διέλευση

– Μετά τη διέλευση του οχήματος τα βυθιζόμενα κολονάκια ανεβαίνουν αυτόματα.

Σημειώνεται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να περάνει ένα αυτοκίνητο και μόνο κάθε φορά.   Σε περίπτωση που επιχειρηθεί διέλευση του επόμενου οχήματος χωρίς αναγνώριση πινακίδας  υπάρχει  κίνδυνος ατυχήματος.           

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

  • Στη Διαδικτυακή Εφαρμογή Larissa Smart Access (για smart phone, tablet, Η/Υ για IOS & ANDROID )
  • Στο “Γραφείο Βοήθειας” (Help Desk) για τους πολίτες για ενημέρωση και βοήθεια σε σχέση με τη λειτουργία και την εγγραφή στο “έξυπνο” σύστημα.

Περιλαμβάνει :

  • Τηλεφωνική ενημέρωση καθημερινά από 10:00 – 12:00 στο 2413500441
  • Με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο email “βοήθειας” : bareshelp@larissa.gov.gr
  • Δυνατότητα ραντεβού για διά ζώσης βοήθεια επί της χρήσης της Πλατφόρμας και της Εφαρμογής για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολία αρχικής εγγραφής και χρήσης με την νέα “έξυπνη” τεχνολογία.

Γ) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

  • ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ (μετά των δικαιολογητικών) ΓΙΑ ΛΗΨΗ “ΑΔΕΙΑΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ”

Όσοι ανήκουν σε κατηγορία εγγραφής στη Μόνιμη Λίστα (ΜΛ)  μέσα από την Πλατφόρμα (Portal) του ηλεκτρονικού συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa

  • ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ “ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ” (έκτακτης ανάγκης κατηγορίας που δεν προβλέπεται η εγγραφή στη Μόνιμη Λίστα (ΜΛ)

μέσω της Πλατφόρμας Portal) https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa

είτε μέσω της Διαδικτυακής Εφαρμογής Larissa Smart Access (για smart phone, tablet, Η/Υ)

Δ) ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ

Οι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ- ΔΙΑΝΟΜΗΣ πρέπει να καταχωρηθούν στη Μόνιμη Λίστα (ΜΛ) της Πλατφόρμας  και θα λάβουν “Άδεια εισόδου ετήσιας διάρκειας” μετά από αίτηση (συνυποβάλλοντας υποχρεωτικά τα συνημμένα δικαιολογητικά) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa

Προσοχή! Όσοι επαγγελματίες έχουν ήδη εγγραφεί για το Βόρειο Τομέα ισχύει και για το Νότιο Τομέα, δε χρειάζεται νέα εγγραφή.

Η διέλευση για τροφοδοσία εντός της ελεγχόμενης περιοχής γίνεται με οχήματα μέχρι 4 τόννων (4 t) αποκλειστικά στο επιτρεπόμενο ωράριο τροφοδοσίας (χωρίς να καταργείται η νομοθεσία που ισχύει για το ωράριο κοινής ησυχίας, καθώς και το ωράριο εργασίας και δεν καταργεί κάθε επιπλέον αδειοδότηση που χορηγεί άλλη αρχή)

            Δευτέρα – Κυριακή από τις 06:00 έως τις 10:00

            Δευτέρα – Παρασκευή από τις 14:30 έως τις 16:30 κατά το χειμερινό ωράριο της τοπικής αγοράς & από τις 14:30 έως τις 17:00 κατά το θερινό ωράριο της τοπικής αγοράς

Ε)“ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (κύκλου οικοδομικών εργασιών) & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (Μετακομίσεις οικοσκευών, τροφοδοσία καυσίμου κλπ)  πρέπει να υποβάλλουν (για μία φορά) αίτημα εγγραφής τους στο σύστημα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα αποστείλουν στη διεύθυνση :

barespoites@larissadimos.gr .

Προσοχή! Όσοι επαγγελματίες έχουν ήδη εγγραφεί για το Βόρειο Τομέα ισχύει και για το Νότιο Τομέα, δε χρειάζεται νέα εγγραφή.

Με την έγκρισή τους εγγράφονται σε μητρώο του συστήματος και κατόπιν κάθε φορά που θέλουν προσωρινή πρόσβαση για εργασία υποβάλλουν απλά  αίτημα στο  email : barespoites@larissadimos.gr αναφέροντας :

  • συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα εισόδου του οχήματος για εναπόθεση / απομάκρυνση υλικών
  • επαγγελματικός προορισμός
  • συγκεκριμένο σημείο εισόδου – εξόδου

Σε περίπτωση προγραμματισμένων εργασιών ενός επαγγελματικού συνεργείου για περισσότερες από μία ημέρες δύναται η έκδοση άδειας πολλαπλής εισόδου – εξόδου , για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες που θα δηλωθούν.

Η διάρκεια παραμονής του οχήματος εντός της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης καθορίζεται στα 60’ λεπτά μόνο για εναπόθεση ή απομάκρυνση υλικών, μέσων και εργαλείων επαγγέλματος.

ΣΤ) Αποκλειστικά για επείγουσα ανάγκη υγείας μπορεί εναλλακτικά και μόνο για αυτό να χρησιμοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κέντρο Ελέγχου» (ΚΕΛ) μέσω ειδικών τηλεφωνικών αριθμών (2413500224 / 2413500307) που αναγράφονται στην ενημερωτική πινακίδα κάθε σημείου δίνοντας : αριθμό κυκλοφορίας και τον τύπο του οχήματος, το σημείο εισόδου του, τον σκοπό εισόδου και τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής του εντός της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος