Νέες «Γωνιές Ανακύκλωσης» στον Δήμο Λαρισαίων

Στη δημιουργία  «Γωνιών Ανακύκλωσης» σε 10 συνοικίες και χωριά προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων μετά την υπογραφή της σχετικής συμβασης μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων Απ.  Καλογιάννη Απ. και του προϊσταμένου του Γραφείου Παρακαταθηκών Λάρισας κ. Χρ. Παύλου για τη σχετική δανειακή σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο με τιτλο “Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης και Εξοπλισμός Διαλογής στην Πηγή Δήμου Λαρισαίων”.

Σημειώνεται ότι το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μετά από υποβολή πρότασης της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ΑΤ04” και χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

Με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διαδικασίας χρηματοδότησης του έργου κατασκευής γωνιών ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 1.030.452,40€ και σύντομα θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του.

Με το εν λόγω έργο ο Δήμος Λαρισαίων προσπαθεί να αυξήσει τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να ανακυκλώσουν στη γειτονιά τους με τη μέθοδο της διαλογής στην πηγή, δηλαδή έχοντας στη διάθεσή τους ξεχωριστούς κάδους για κάθε είδους υλικό συσκευασίας, χάρτινες, πλαστικές, γυάλινες και μεταλλικές και επιβραβεύοντας τους ανάλογα με τις ποσότητες που ανακυκλώνουν.

Στην υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης παρών ήταν και ο τεως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Παν. Νταής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος