Νέα προθεσμία για τις αποζημιώσεις των καλλιτεχνών – Ενημέρωση του ΠΜΣ

Για την νέα προθεσμία που δόθηκε για τις αποζημιώσεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου για τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Καλλιτεχνών ενημερώνει το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Η προθεσμία είναι μέχρι Δευτέρα 12 Απριλίου και αφορά όσους γράφτηκαν στο Μητρώο Καλλιεχνών μέχρι 10 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξαίρεση μουσικών από τις αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των μουσικών: “Η Κυβέρνηση χωρίς καμία τεκμηρίωση έβγαλε από την επιδότηση Γενάρη- Φλεβάρη άγνωστο αριθμό συναδέλφων, που μέχρι σήμερα έπαιρναν τα επιδόματα δηλωμένοι ως “μουσικοί του δρόμου”… Ταυτόχρονα είναι προκλητικό το κυνήγι και τα πρόστιμα σε βάρος συναδέλφων μας που είτε για να συμπληρώσουν μεροκάματο είτε για να επικοινωνήσουν την τέχνη τους βγαίνουν και παίζουν στο δρόμο. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο Εργασίας ήταν πως «λόγω της μαζικής νόθευσης του Μητρώου» με αθρόες εγγραφές στην ειδικότητα «Μουσικοί του δρόμου» θα αποκλειστούν από την αποζημίωση Γενάρη Φλεβάρη όλοι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μετά τις 10 Γενάρη”.

Τι ζητούν οι μουσικοί:
“Εμείς ζητάγαμε να ενταχθεί το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου στα μέτρα στήριξης, έχοντας ως κριτήριο καταρχήν τα 5 ένσημα μουσικού μέσα στο 2019. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα κάλυπτε την μεγάλη πλειονότητα του κλάδου, χωρίς την εμπλοκή του Μητρώου.
Απαιτούμε:
– Ένταξη όλων των εργαζόμενων του κλάδου στα μέτρα στήριξης
– Επέκταση της επιδότησης ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους της αποζημίωσης
– Να μην αποκλείονται οι επιδοτούμενοι άνεργοι από ΟΑΕΔ και όσοι αναγκάζονται να κάνουν άλλη δουλειά για επιβίωση.
– Να συνεχίσει η επιδότηση για όσο διάστημα οι επιπτώσεις της πανδημίας επηρεάζουν αρνητικά την εργασία μας.
– Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο κυνήγι σε βάρος συναδέλφων που παίζουν στο δρόμο. Να διαγραφούν τα πρόστιμα.
– Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος των ανέργων και των εργαζόμενων, επιδοτούμενων ή μη, για όλο το διάστημα της πανδημίας. Να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί από τις εισπρακτικές εταιρείες.
– Άνοιγμα των χώρων του Πολιτισμού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει θέση στον αγώνα που δίνουμε. Να παλέψουμε συλλογικά για το δικαίωμα μας στην ζωή, στην τέχνη, στην εργασία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος