Νέα πρόταση για την ανάπλαση της περιοχής του Πολιτιστικού Κέντρου από τον δήμο Φαρσάλων

Νέα πρόταση στο Πράσινο Ταμείο, για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, υπέβαλε ο δήμος Φαρσάλων.

Πρόκειται για πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την περιβαλλοντική αναβάθμιση του βόρειου τμήματος της πόλης, καθώς και τη δημιουργία νέων χώρων αθλητισμού.

Με το προτεινόμενo έργο θα εκτελεστούν εργασίες σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού διαμόρφωσης των κοινόχρηστων χώρων. Συγκεκριμένα: αφαίρεση φυτικής γης, μόρφωση επιφάνειας εδάφους, επιχώσεις, πλήρωση με φυτική γη για δημιουργία παρτεριών, πλακοστρώσεις, δημιουργία δυο  νέων γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δέντρων και θάμνων, εγκατάσταση χλοοτάπητα, εργασίες εγκατάστασης δικτύου φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων περιμετρικά των γηπέδων.

Βασικός στόχος της ανάπλασης είναι η βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης των Φαρσάλων καθώς και η επίτευξη καλύτερων συνθηκών θερμικής άνεσης για τους κατοίκους

Επίσης, εξίσου σημαντική είναι η ενίσχυση του πρασίνου σε συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα

Σημειώνεται τέλος, πως εκπονήθηκε φυτοτεχνική μελέτη από τις γεωπόνους του Δήμου Φαρσάλων η οποία προβλέπει τη φύτευση 2.050 θάμνων και 1.500 ποωδών φυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος