Νέα προγράμματα Άθλησης και Προληπτικής Ιατρικής για άτομα 3ης ηλικίας από το Δήμο Λαρισαίων

Συνεχίζονται τα δωρεάν προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα προγράμματα εντάσσονται στη φιλοσοφία της “Πόλης που Μαθαίνει”, σε μια προσπάθεια ενεργοποίησης των πολιτών με δημιουργικές δράσεις στην κοινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνεται η έναρξη υλοποίησης δύο νέων  προγραμμάτων για άτομα 3ης ηλικίας:

  • “Άθληση στην 3η ηλικία” (διάρκεια 25 ωρών) δια ζώσης.
  • “Προληπτική ιατρική για την 3η ηλικία” (διάρκεια 25 ωρών) δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων μέσω της συμμετοχής τους σε αθλητικές δραστηριότητες, που έχουν πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχική τους υγεία, αλλά και η απόκτηση χρήσιμων γνώσεων, που αφορούν στην προληπτική ιατρική. Μέσω αυτών των δράσεων επιδιώκεται η ενδυνάμωση, η βελτίωση της κινητικότητας, η ψυχαγωγία, η ενεργοποίηση, η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων που είναι απαραίτητη, για να νιώθει κανείς ευτυχισμένος.

Τα προγράμματα έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά δράσεων στοχευμένων στις ανάγκες των ατόμων 3ης ηλικίας, που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Λαρισαίων, όπως το επιτυχημένο πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, που ήδη υλοποιείται και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων συμπολιτών μας, και τα προγράμματα παραδοσιακών χορών και ομάδων επικοινωνίας “Μεγαλώνω και αλλάΖΩ”, που σύντομα ξεκινούν.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών στα προγράμματα “Άθληση και 3η ηλικία” και “Προληπτική Ιατρική στην 3η ηλικία” υποβάλλονται  ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1keeNsVp2z06e4tgKPbTifFBuIjmyFUkNY2tZ3Ts39nQ/edit

Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης (Διεύθυνση Παιδείας) και ώρες 08:00 – 14:00.

Τηλ.: 2410680234,  Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος.

Email: learning-city@larissa.gov.gr,  Facebook: Larissa Learning City – Η Πόλη που Μαθαίνει

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν κατά την πρώτη συνάντηση δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο. Ειδικά για τα τμήματα που υλοποιούνται μέσω δια ζώσης παρακολούθησης, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος