Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Πραγματοποιήθηκε χθες στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για τη φετινή σχολική χρονιά. Η Τράπεζα Αίματος του ΕΠΑΛ Τυρνάβου λειτουργεί από το 2009.

Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Η Διεύθυνση, Ελένη Νούλα και οι υπεύθυνοι αιμοδοσίας του σχολείου, Κώστας Ζυγούρης και Δημήτρης Σακατζής, ευχαριστούν θερμά την ομάδα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λ, Μαίρη Βασιλούδη (γιατρό), Δέσποινα Κορακάκη (γιατρό), Γεωργία Αθανασιάδου (νοσηλεύτρια), Στέλλα Μαχάτου (νοσηλεύτρια), Ραφαέλα Παπαδημητρίου (επισκέπτρια υγείας) και τον Δημήτρη Τσόλα (διασώστη του ΕΚΑΒ).

Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου


Επίσης ευχαριστούν και συγχαίρουν τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους αποφοίτους του σχολείου και τους πολίτες του Τυρνάβου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και με την συμμετοχή τους πρόσθεσαν 42 φιάλες αίματος στον κοινό αγώνα που κάνουν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες για να μειώσουν τις υπαρκτές, δυστυχώς, ελλείψεις.

Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου


Δεν ήταν όμως μόνο οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν, ήταν η θέληση για συμμετοχή και η καθολική ευαισθητοποίηση των μαθητών στον ευαίσθητο τομέα της προσφοράς αίματος. Είναι η αίσθηση ότι αρχίζει πλέον να δημιουργείται μία κουλτούρα προσφοράς και αλληλεγγύης στο σχολείο. Οι μαθητές το νιώθουν δικό τους.

Νέα εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου


“Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι το σχολείο πρέπει να προσφέρει πολλαπλά βιώματα συμμετοχής σε θέματα που προάγουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και την οδηγούν από την ατομικότητα στη συλλογικότητα. Βιώματα που λειτουργούν ως κίνητρο υιοθέτησης νέων στάσεων και συμπεριφορών.
Οι μαθητές μας είναι οι αυριανοί μας συμπολίτες και ως τέτοιους πρέπει να τους βλέπουμε. Έτσι το σχολείο ανοίγεται στην κοινωνία, της δείχνει ότι υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον και γίνεται πραγματικά ωραίο”, καταλήγει η ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος