Νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης ύψους 13,6 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αγιάς

Δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,6 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» όπως ανακοίνωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους 50,4 χλμ. για την ύδρευση των οικισμών Αετολόφου, Γερακαρίου, Δήμητρας, Ανάβρας, Πρινιάς, Πλασιάς, Καστρίου, Αμυγδαλής, Παλαιόπυργου, Αγιοκάμπου και Βελίκας, την κατασκευή τριών νέων δεξαμενών σε Αγιά, Νερόμυλους και Ανατολή, καθώς και επέκταση του συστήματος τηλεελέγχου της ΔΕΥΑ στις νέες δεξαμενές.

Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή  νέου αποχετευτικού δικτύου και καταθλιπτικών αγωγών σε συνολικό μήκος 14,1 χλμ για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης των οικισμών της Αγιάς, της Βελίκας, της Σωτηρίτσας, του Αγιοκάμπου και του Μεταξοχωρίου καθώς και τρία αντλιοστάσια για την μεταφορά των λυμάτων.

«Με τα νέα έργα βελτιώνονται οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης σε περισσότερους από δέκα οικισμούς του Δήμου Αγιάς. Είμαστε ένα με τις τοπικές κοινωνίες. Ο Δήμος Αγιάς άλλαξε και αλλάζει, ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε το μέλλον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας τόνισε: «Δύο νέα έργα με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα  έρχονται να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΔΕΥΑ Αγιάς. Είναι δυο νέα έργα που έρχονται να συμπληρώσουν όλα τα προηγούμενα έργα και αλλάζουν την εικόνα του Δήμου μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος