Να μην μετατραπεί το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας σε πρότυπο σχολείο ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης

Να σταματήσει  η διαδικασία μετατροπής το 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Λάρισας σε Πρότυπο σχολείο αλλά και να εξασφαλιστεί η ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων με κριτήριο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτηση του προς τον υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά, στην ερώτηση που υπογράφει, μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Λάρισας του κόμματος κ. Γιώργος Λαμπρούλης, τονιζεται ότι με την συγκεκριμένη αποφαση

Καταργείται, στην πράξη,  ένα μεγάλο σχολείο της πόλης που συγκεντρώνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών που διαμένουν στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του σχολικού συγκροτήματος.

– Απομακρύνει τα παιδιά από το σχολείο της γειτονιάς τους, αφού θα πρέπει να μετακινούνται σε μεγαλύτερη απόσταση αναζητώντας σχολείο.

– Ενισχύει την κατηγοριοποίηση – διαφοροποίηση των σχολείων και τη δημιουργία σχολείων μόνο για άριστους μαθητές υψηλών επιδόσεων, αποκλείοντας μεγάλο αριθμό μαθητών που προέρχονται από τις λαϊκές οικογένειες.

– Καταργεί την οργανικότητα των θέσεων των εκπαιδευτικών, θερμοθετώντας την κρίση ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη διαδικασία της συνέντευξης.

– Προωθεί χορηγίες από ιδιωτικούς φορείς, την απαλλαγή της χρηματοδότησης από το κράτος και τη δυνατότητα παρέμβασης από εξωσχολικούς φορείς στη λειτουργία του σχολείου και στο πρόγραμμα σπουδών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος