Ν. Πουτσιάκας: Nα δοθούν αποζημιώσεις de minimis στους αμυγδαλοπαραγωγούς του δήμου Τεμπών

Οι αποζημιώσεις των αμυγδαλοπαραγωγών στο Δήμο Τεμπών και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή Συκουρίου, έπρεπε να δοθούν κατά προτεραιότητα, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα κυριαρχεί στην περιοχή και επηρεάζει το σύνολο του οικονομικοκοινωνικού ιστού και συνυπολογίζοντας επιπλέον το γεγονός των τεράστιων ζημιών που αυτοί υπέστησαν από τους παγετούς τα προηγούμενα τρία έτη, αλλά και τη φετινή χρονιά. Αντί αυτού ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι αποζημιώσεις άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ θα δοθούν μόνο για τρεις κοινότητες της Π.Ε. Μαγνησίας, αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αλμα Προόδου” για τον δήμο Τεμπών κ. Ν. Πουτσιάκας.

Ο κ. Πουτσιάκας προσθέτει ότι “η δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών, παρά την αρχική της αποτυχία να πείσει τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την εξασφάλιση της αποζημίωσης, απέστειλε επιστολή, από κοινού με το Δήμαρχο Κιλελέρ, στον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις και στους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου Τεμπών. Συντασσόμαστε με αυτή την ενέργεια και τη στηρίζουμε.

Είναι αδιανόητο να χορηγούνται αποζημιώσεις για τις ίδιες ζημιές μόνο σε ορισμένους παραγωγούς και να γίνονται τέτοιου είδους απαράδεκτες, επιλεκτικές άδικες διακρίσεις. Χωρίς καμία περαιτέρω χρονοτριβή, λοιπόν, να δοθούν οι οφειλόμενες αποζημιώσεις και στους αμυγδαλοπαραγωγούς του Δήμου Τεμπών”.

Ο συνδυασμός «Άλμα Προόδου» για το Δήμο Τεμπών, με επικεφαλής τον Νίκο Πουτσιάκα, δηλώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο το δίκαιο αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών του δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος