Επιστολή στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μ. Λιόντο, απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ζητώντας να αποζημιωθούν από το πρόγραμμα “de minimis” του οργανισμού οι παραγωγοί των σιτηρών στο Δήμο Ελασσόνας, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό του Φεβρουαρίου και του Απριλίου.
Στην επιστολή αναφέρεται οτι “η καλλιέργεια των σιτηρών στο Δήμο Ελασσόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τόσο από τους παγετούς του Φεβρουαρίου και του Απριλίου αλλά και από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Οι παραγωγοί των σιτηρών δεν ήτο δυνατό να αποζημιωθούν, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό του ΕΛΓΑ, για τους παγετούς της 26ης Φεβρουαρίου και της 9ης Απριλίου και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση δεδομένου ότι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται για μια ακόμη χρονιά.
Για το λόγο αυτό κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη αποζημίωσης των ανωτέρω παραγωγών από το πρόγραμμα de minimis του Οργανισμού”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος