Μυρτώ. Μετά το κέντρο αποκατάστασης τι;

Την απάντηση στο ερώτημα “ποιά είναι η επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης των βαρέως πασχόντων σε ειδικά κέντρα”, επαναφέρει στην επικαιρότητα η πρόθεση της κ. Μαίρης Κοτρώτσιου, μητέρας της 20χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, της κοπέλας που το καλοκαίρι του 2012 κακοποιήθηκε βάναυσα από νεαρό αλλοδαπό κάνοντας τις οικογενειακές διακοπές στο νησί της Πάρου, να επιστρέψει η κόρη της στο σπίτι.
Η νεαρή ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασης και αποθεραπείας μετά από 40 μήνες παραμονής της στο Κέντρο Animus. Οι γιατροί και οι θεραπευτές της έκριναν πως μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό περιβάλλον, ενέργεια η οποία θα βοηθήσει στην γρήγορη επανένταξή της και στην ψυχολογία της.
Μυρτώ. Μετά το κέντρο αποκατάστασης τι;
Αν και ολοκλήρωσε όμως το πρόγραμμα, η κατάσταση της υγείας της δεν έχει αποκατασταθεί και απαιτεί διαρκή ειδική φροντίδα για το υπόλοιπο της ζωή της.

Όπως εξήγησε η κ. Κοτρώτσιου, σκοπός της είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψει η Μυρτώ κοντά στους δικούς της. “ Η Μυρτώ σωματικά είναι καλά, αλλά δεν μιλάει, δεν τρώει, δεν κινείται. Η αναπηρία της είναι 100%. Η υγεία της κινδυνεύει διαρκώς λόγω των δύο ξένων σωμάτων που χρειάζεται για να βρίσκεται στη ζωή και των λοιμώξεων καθώς το ανοσοποιητικό της σύστημα βρίσκεται σε καταστολή. Ευτυχώς τη βοήθησε ο Θεός και το μυαλό της είναι καλά”.
Μυρτώ. Μετά το κέντρο αποκατάστασης τι;

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης της Μυρτούς, γεγονός που συνέπεσε με τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Animus, το οποίο προσέφερε αφιλοκερδώς τη φιλοξενία της κοπέλας και της μητέρας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δόθηκε συνέντευξη τύπου την οποία παρέστησαν ο πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης κ. Αχιλλέας Νταβέλης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης.

Η κ. Κοτρώτσιου κάλεσε το κράτος να εξασφαλίσει ποιότητα ζωής τόσο στη Μυρτώ όσο και σε κάθε άτομο που πάσχει από βαριά αναπηρία.

“Στόχος μας είναι ο άνθρωπος, ο ασθενής και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παρέχουμε την απαιτούμενη φροντίδα σε όσους το χρειάζονται” υποστήριξε ο κ. Μπερσίμης. Στην περίπτωση της Μυρτούς “θα καλυφθούν όλες οι παροχές και θα εξεταστούν τα αιτήματα της μητέρας”.

Ανακούφιση για τους βαριά πάσχοντες θα είναι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, είπε ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης και τόνισε τη σπουδαιότητα της πρόσφατης ενεργοποίησης της δυνατότητας του ΕΟΠΥΥ να συνάπτει συμβάσεις με ανάλογα κέντρα για “βαριές καταστάσεις”.
Μυρτώ. Μετά το κέντρο αποκατάστασης τι;

Στο πλευρό της Μυρτούς βρέθηκε και ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος συμφώνησε πως το κράτος δεν έχει τις ανάλογες προνοιακές δομές και την ανάγκη να διορθωθούν τέτοιες αδυναμίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος