Μουσικοί νυχτερινών κέντρων Λάρισας: Ο κλάδος μας έχει πληγεί δραματικά

Από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο στην πανδημία είναι γενικότερα οι άνθρωποι του πολιτισμού και ειδικότερα οι μουσικοί των νυχτερινών κέντρων που δεν έργαζονται εδώ και 15 μήνες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Στέφανος Βαλάσης και η Χριστίνα Ιερωνυμάκη, μουσικοί-τραγουδιστές, γραμματέας και μέλος, αντίστοιχα, της Πανθεσσαλικής Ένωσης Επαγγελματιών Νυχτερινών Κέντρων, περιέγραψαν με δραματικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, καθώς συνάδελφοί τους το Πάσχα δεν είχαν καν τη δυνατότητα για γιορτινό τραπέζι και αρκετές φορές μέσα στο χρόνο χρειάστηκε η εθελοντική προσφορά για να επιβιώσουν.

“Για 6 μήνες πήραμε ενίσχυση 534 ευρώ από το Μητρώο Καλλιτεχνών, με χρηματοδότηση απο το Υπ.Πολιτισμού. Απο τον Φεβρουάριο, όμως, μέχρι σήμερα τίποτα και δεν γνωρίζουμε τί θα γίνει. Στη Λάρισα, τουλάχιστον 300 μουσικοί βιοπορίζονταν αποκλειστικά από την εργασία σε νυχτερινά κέντρα, μπαράκια,καφέ και ταβέρνες” ανέφερε ο κ. Βαλάσης.

“Δεν ζητάμε επιδόματα. Ζητάμε αποζημίωση, επειδή θέλουμε να δουλέψουμε αλλά μας το απαγορεύουν. Οι περισσότεροι μουσικοί δεν μπήκαμε σε αναστολή, αφού δεν έχουμε σταθερό εργοδότη. Δουλεύουμε το ένα βράδυ κάπου και το άλλο κάπου άλλου, με πρόσληψη και απόλυση την ίδια μέρα. Νόμιμα, όχι μαύρα, όπως έχει ειπωθεί” επισήμανε η κα Ιερωνυμάκη.

Το γεγονός ότι άνοιξε η εστίαση με απαγόρευση μουσικής είναι το “κερασάκι στην τούρτα” όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος