Μουσική παράσταση από το Θεσσαλικό Θέατρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι, μια νέα ανάγνωση του Βόυτσεκ,  «αλλιώς» επίκαιρη μέσα στους βομβαρδισμούς που ακούγονται από μακριά.

Μία καινούρια ανάγνωση του αριστουργήματος του Γκέοργκ Μπύχνερ μέσα σε έναν κόσμο που ενώ αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα συνεχίζει να διαπράττει τα ίδια λάθη με άλλο περιτύλιγμα. “Ο στρατιώτης Βόυτσεκ βρίσκεται μέσα στη δίνη πολλαπλών πολέμων –στο μυαλό του, στο σπίτι του, στον στρατώνα του, στην κοινωνία, στην υφήλιο­– που λυγίζουν τους ώμους του και καταστρέφουν την ψυχή του. Σε μία παράσταση που διατρέχεται από τη μουσική και τα τραγούδια του Tom Waits που παίζονται ζωντανά επί σκηνής, ένας θίασος παίρνει κάθε τόσο απόσταση για να σχολιάσει, να αναλύσει, να διασκεδάσει ακόμη και να χλευάσει τα αδιέξοδα του ανθρώπου που αδυνατεί να αντιληφθεί πως κατέχει τη δύναμη να γκρεμίσει τις χάρτινες φυλακές και τα σαθρά τείχη που τον περιβάλλουν.”

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 5 Ιουλίου στο θέατρο της Αυλής του Μύλου, και θα παίζεται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε πόλεις της Θεσσαλίας, στη Θεσσαλονίκη (Συκιές 28 Αυγούστου) και την Αθήνα (Παπάγου 12 Σεπτεμβρίου – Πεύκη 13 Σεπτεμβρίου,  Θέατρο Πέτρας 14 Σεπτεμβρίου).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Θανάσης Χαλκιάς

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Θανάσης Ζέρβας – Δημήτρης Κουρούμπαλης – Μαρσέλα Λένα – Κώστας Μπούντας – Χάρης Φλέουρας – Έλλη Χατζεϊπίδου.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ASTRA, ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TRT, Πολιτεία Λαρισαίων,  Formedia, Larissanet, Larissapress, On Larissa, Paidis.com, Tι νέα Λάρισα, Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, Πόλις Radio.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος