Μονιμοποίηση συμβασιούχων στην καθαριότητα και φύλαξη δομών της 5ης ΥΠΕ ζητά ο Γ. Λαμπρούλης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει  προκειμένου να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους τομείς της καθαριότητας και φύλαξης των Κ.Υ. και των ΤΟ.Μ.Υ της 5ης ΥΠΕ και
να καλυφθούν οι ανάγκες στους συγκεκριμένους τομείς με όλο το επιπλέον μόνιμο προσωπικό κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

“Απέναντι στα τεράστια και οξυμένα προβλήματα της Π.Φ.Υ. λόγω της υποστελέχωσης, τόνισε ο κ. Λαμπρούλης ,όλες οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή της ΝΔ αντί να προχωρήσουν στην πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, προσλάμβανε με το σταγονόμετρο – ελάχιστο προσωπικό, πολύ πίσω από τις ανάγκες και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και παντός είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας. Εργαζόμενους «φθηνούς» για το κράτος με ημερομηνία «λήξης», καθιστώντας τους όμηρους και χωρίς δικαιώματα.

Ο βουλευτης του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους 120 εργαζόμενους οι οποίοι προσλήφθηκαν στους τομείς της καθαριότητας και φύλαξης των Κ.Υ. και των ΤΟ.Μ.Υ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Αν. Στερεάς Ελλάδας με σύμβαση ορισμένου χρόνου (8 μήνες). Στη συνέχεια δόθηκε 4μηνη παράταση των συμβάσεων, ενώ με δεύτερη παράταση (6μηνη) οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως την 30/06/2021 οπότε και λήγουν”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος