Μονιμοποίηση ΟΒΑ και μετάταξη σε ΕΠΟΠ ζητά ο Β. Κόκκαλης

Τη μονιμοποίηση των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης και τη μετάταξή τους στον θεσμό των ΕΠΟΠ ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ), με θέμα «Σταδιοδρομικά Θέματα (Μονιμοποίηση ΟΒΑ)», σύμφωνα με την οποία ζητείται για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) των οποίων η σύμβαση λήγει εντός του προσεχούς Μαΐου, «όχι μόνο να δοθεί η δυνατότητα επιλογής για περαιτέρω παραμονή στις ΕΔ, αλλά να γίνει μέσα από τη μετάταξη στο θεσμό των ΕΠΟΠ.»

Στην επιστολή, αναφέρεται ότι στις ΕΔ υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, και οι Ο.Β.Α. είναι στελέχη εκπαιδευμένα με προϋπηρεσία καθώς ήδη υπηρετούν έξι (6) έτη και γνωρίζουν τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των Ε.Δ.

Επισημαίνεται ότι απόλυση τους θα επιδεινώσει περαιτέρω την υποστελέχωση ενώ η παραμονή τους στις Ε.Δ. θα έχει μόνο οφέλη για την Υπηρεσία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος