Μόλις ένα εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά 5-11 στη Λάρισα

Ασθμαίνοντας, μόλις ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια προσπαθούν, και με τη βοήθεια της Παιδιατρικής, να ανταποκριθούν στους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στη Λάρισα.

Μέχρι στιγμής, σε όλο τον Νομό Λάρισας, τα παιδιά αυτής της ηλικίας εμβολιάζονται μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς ούτε οι δέκα ιδιώτες παιδίατροι, που έχουν συμβληθεί, δεν έχουν παραλάβει ακόμη νέες δόσεις.

Στο ΓΝΛ οι μέρες εμβολιασμών για τα παιδιά 5-11 αυξήθηκαν από 2 σε 5 την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) και από 50 ραντεβού τη μέρα, σε λίγο παραπάνω απο 200.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές από γονείς και παιδιά, με το προσωπικό να καταβάλλει έντονες προσπάθειες για να ανταποκριθεί.

Ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου Κ.Καρακούσης και η Δ/ντρια της Παιδιατρικής Σ.Αλευρά ζητούν να ενισχυθεί το προσωπικό, ώστε να μην χρειάζεται τα μικρά παιδιά να αναμένουν και να εμβολιάζονται στην ώρα τους.

Με τα σχολεία να ανοίγουν αύριο, την πλατφόρμα για τους μικρούς μαθητές να έχει ανοίξει εδώ και εβδομάδες και το ενδιαφέρον των γονέων να εμβολιαστούν τα παιδιά τους, πολλοί γονείς απορούν γιατί δε δόθηκε εγκαίρως η δυνατότητα να εμβολιαστούν τα παιδιά τους με τα ραντεβού να εμφανίζονται περιορισμένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος