Μνημόνιο συνεργασίας “Διαζώματος” – Δήμου Λαρισαίων για ολιστικές παρεμβάσεις στην πόλη

Στα μοναδικά χαρακτηριστικά που διαθέτει η πόλη της Λάρισας, όπως το αρχαίο θέατρο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και τις δυνατότητες που έχει να “απογειωθεί”, ξεφεύγοντας από τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της Θεσσαλίας, αλλά και της υπόλοιπης επικράτειας, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση αναφέρθηκαν ο επικεφαλής του “Διαζώματος”, πρώην υπουργός κ. Στ. Μπένος με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη υπογράφοντας το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας όπως ανέφερε ο κ. Μπένος είναι να γίνει η Λάρισα μια πόλη πρότυπο σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από το πρόγραμμα “ΠΟΛΙΣ”, που θα τρέξει και αφορά πόλεις με ιστορικό υπόβαθρο.

Μνημόνιο συνεργασίας “Διαζώματος” – Δήμου Λαρισαίων για ολιστικές παρεμβάσεις στην πόλη
Στόχος των παρεμβάσεων που θα γίνουν μέσω του συμφώνου συνεργασίας είναι να υπάρξει μια συνολική βελτίωση της αισθητικής στην πόλη της Λάρισας και την μετατροπό της σε έναν από τους πλέον ελκυστικούς ολιστικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης.
Ο πρόεδρος του “Διαζώματος” αναφέρθηκε και στο τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι “η Θεσσαλία πρέπει να αποκτήσει βήμα και χώρο στον τουριστικό κόσμο, αφού το μερίδιο της είναι κάτω του 2%”. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί η χάρτα της Λειψίας για τη δημιουργία μιας συμπαγούς και γραμμικής πόλης.
Καταλήγοντας μάλιστα ανακοίνωσε και μια πρωτοβουλία που συζητήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων και αφορά στην ανάδειξη μιας γραμμικής διαδρομής που θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τοπόσημα και μνημεία της Λάρισας, τα οποία θα κληθούν να τα περιδιαβούν οι ίδιοι με τους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος