Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου: Κινητή μονάδα εμβολιασμού έξω από τις εκκλησίες

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Ο κ. Ιερώνυμος μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σερέτη, ανακοίνωσαν από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου την πρωτοβουλία της Μητρόπολης να βρίσκεται κινητή μονάδα εμβολιασμού έξω από τις εκκλησίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και στη βάση συγκεκριμένου προγραμματισμού, αρχής γενομένης από τις 3 Οκτωβρίου.

Στην κινητή μονάδα θα μπορούν όσοι το επιθυμούν να εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Phizer χωρίς να έχει προηγηθεί ραντεβού .
Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε είναι να μπορέσουν να εμβολιαστούν και οι άνθρωποι στα χωριά. Για αυτό και ενημέρωσε τους εφημερίους των κατά τόπους ναών στο πλαίσιο της αρχιεαριτικής σύναξης που προηγήθηκε της συνέντευξης τύπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου με αφορμή την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους. Ο κ. Ιερώνυμος πρόσθεσε ότι το σύνολο των ιερέων της Μητρόπολης που έχει εμβολιαστεί ανέρχεται περίπου στο 60% και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν την επιστήμη.
Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και ο διοικητής της 5ης Υγεινομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φ. Σερέτης, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα και στον εξοπλισμό της κινητής μονάδας εμβολιασμού και τα μέτρα που θα λαμβάνονται κατά την διάρκεια της παρουσίας της μονάδας έξω από τις εκκλησίες με την έναρξη της σχετικής πρωτοβουλίας από τις 3 Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος