Έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Μονόδρομος ο εμβολιασμός όλων των ηλικιών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας για μία ακόμη φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα αλλά και στην περιοχή μας, και  επισημαίνει την άμεση ανάγκη για επιτάχυνση του εμβολιασμού σε όλες τις ηλικίες.

Προς την κατεύθυνση αυτή απευθύνει “ιδιαίτερη έκκληση στους ανεμβολίαστους άνω των 50 χρόνων να εμβολιαστούν άμεσα, επιδεικνύοντας έτσι υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία αλλά και στην οικογένειά τους…, συμβάλλοντας παράλληλα στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας στην κοινότητα”.

Έκκληση απευθύνει και σε όλους τους γιατρούς-μέλη του “να συστρατευθούν και να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επιτάχυνση των εμβολιασμών καθόσον αυτό απορρέει από την συνταγματική επιταγή περί κοινωνικής αλληλεγγύης και τον Όρκο του Ιπποκράτη. Καλούμε ακόμα και εκείνους τους λίγους που δεν εμβολιάστηκαν ή και αυτούς που διατυπώνουν δημόσια ή κατ’ ιδίαν αντιεπιστημονικές και ατεκμηρίωτες απόψεις περί μη τεκνοποίησης και τερατογένεσης ως παρενέργειες των εμβολίων να σκεφτούν ένα πράγμα: αν η φωτογραφία της πρωτεϊνικής δομής της ακίδας του ιού, που μπαίνει στο σώμα μας με το εμβόλιο, μπορεί να προκαλέσει τις παρενέργειες τις οποίες λανθασμένα πιστεύουν, τότε ας σκεφτούν το τι μπορεί να προκαλέσει στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον ο ίδιος ο ιός κατά τη νόσηση και έτσι θα δώσουν την απάντηση μόνοι τους…”.

Απευθύνεται επίσης σε όσους νόσησαν και πέρασαν από την κόλαση των ΜΕΘ “να γίνουν κοινωνοί του Εμβολιασμού σε όσους από τους συμπολίτες μας ακόμα δυσπιστούν. ”

Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τον εθελοντικό εμβολιασμό παιδιών και εφήβων επισημαίνει μεταξύ άλλων πως

  1. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να βρει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να λειτουργεί μέσα σε ένα ασφαλές και ήρεμο υγειονομικά περιβάλλον..
  2. Το ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον μιας σχολικής μονάδος θα πρέπει να περιλαμβάνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υπολοίπου μικρού ποσοστού των εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζόμενων  την πιστή τήρηση των προστατευτικών μέτρων και πρωτοκόλλων από τα εμβολιασμένα και μη παιδιά και  την περιοδική επιτήρηση με rapid tests.
  3. Οι εθελοντικοί εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων θα πρέπει να έχουν την γονική συναίνεση, μετά από συζήτηση με τον προσωπικό τους παιδίατρο.

Καταλήγοντας  η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου καλεί τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό να δρομολογήσει άμεσα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος