Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών από Αγιά σε Λάρισα στις 10 Δεκεμβρίου

Μηχανοκίνητη πορεία από την Αγιά με κατάληξη την Λάρισα και συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, το απόγευμα, 10 Δεκεμβρίου οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς.

Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, και δημόσια δέσμευση-ανακοίνωση ότι η Περιφέρεια στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών, τα οποία τους οδήγησαν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, χθες Πέμπτη(2/12), έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.
Οι αγρότες της Αγιάς ζητούν επίσης και δημόσια τοποθέτηση όσους βουλευτές του ν. Λάρισας δεν το έχουν πράξει ακόμη για να πληροφορηθούν τι στάση που κρατάει ο καθένας απέναντι σε ένα αίτημα επιβίωσης για μια ολόκληρη επαρχία, όπως το χαρακτηρίζουν οι μηλοπαραγωγοί.
Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών από Αγιά σε Λάρισα στις 10 Δεκεμβρίου
Οσον αφορά τα αποτελέσματα της συνάντησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Ενωτική Ομσοπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας εκτιμά ότι “η κυβέρνηση πιέζεται από τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες μας και στο τέλος τα δίκαια αιτήματα μας θα ικανοποιηθούν. Αυτή η πίεση που ασκήσαμε, στην μεγάλη κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αγιά και με την παρουσία μας στο υπουργείο χθες, διαφάνηκε στην συνάντηση που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία μας με τον Υφυπουργό κ. Στύλιο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
Ήδη το πρώτο βήμα έγινε και η συνδεδεμένη στα μήλα, κάστανα, αμύγδαλα και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα όπως διεκδικούμε, θα παραμείνει για το 2022 και υποσχέθηκαν ότι θα παραμείνει καθόλη την διάρκεια της νέας ΚΑΠ ως το 2027.”

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών από Αγιά σε Λάρισα στις 10 Δεκεμβρίου
Επίσης για το θέμα της ενίσχυσης λόγω του κορονοϊού σε προϊόντα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, η Ομοπσνδία Αγροτικών Συλλόγων σημειώνει ότι το υπουργείο εκτιμά “ότι τα μήλα δεν θα έπρεπε να ενισχυθούν και μας κάλεσαν να καταθέσουμε φάκελο για ποιους λόγους ζητάμε κάτι τέτοιο.
Δεν είναι δουλειά του αγροτικού κινήματος να ετοιμάζει φακέλους για να κάνει την δουλειά του Υπουργείου.
Παρόλα αυτά αποφασίσαμε να καταθέσουμε τον φάκελο άμεσα και για να καταπέσει ως φύλλο συκής και η τελευταία αστεία δικαιολογία γιατί δεν ενισχύουν τα μήλα.
Για τα άλλα αιτήματα που θέσαμε δεν πήραμε καμιά απάντηση και ουσιαστικά δεν έγινε διάλογος”, καταλήγει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος