Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο του ΟΕΕ Θεσσαλίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη 6 Μαρτίου 2023, το σεμινάριο του ΠΤ Θεσσαλίας (7ο ΠΤ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με θέμα: «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας, με εισηγήτρια την κα Σουζάνα Κλημεντίδη, δικηγόρο, σύμβουλο του Ο.Ε.Ε σε θέματα Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο του ΟΕΕ Θεσσαλίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Η εισηγήτρια αναφέρθηκε στα διάφορα νομοθετήματα, που έγιναν από το 2000 έως σήμερα, για το ιδιωτικό χρέος και την προστασία της 1ης κατοικίας, Ν.3869/2010, Ν.4605/2019, Ν.4730/2020, Ν.4916/2023 και Ν.5024/2023.

Επίσης, ανέλυσε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και ανέφερε ότι, “το μοναδικό εργαλείο που έχουν οι δανειολήπτες σήμερα είναι ο Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών και η διαδικασία του Πτωχευτικού Κώδικα. Δυστυχώς είναι η μόνη δυνατότητα. Το ιδιωτικό χρέος, εκτός από μείζον κοινωνικό πρόβλημα πλήττει την πραγματική οικονομία και τις προσπάθειες για ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη”.

Επίσης, ανέφερε ότι “για πρώτη φορά με τον νόμο Κατσέλη, έγινε προσπάθεια για τη ρύθμιση του Ιδιωτικού χρέους και την προστασία της 1ης κατοικίας“.

Στο σεμινάριο απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Κόκκαλης Βασίλειος και Λιακούλη Ευαγγελία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος και ο Πρόεδρος του ΠΤ Θεσσαλίας Γεώργιος Χατζής.

Τονίσθηκε από όλους η αναγκαιότητα νέων ρυθμίσεων για την προστασία των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων από τους πλειστηριασμούς και θέσπιση ασφαλιστικών δικλίδων και μηχανισμών προστασίας από τις επιθετικές τακτικές και πρακτικές των funds. Θα πρέπει, οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα να επανενταχθούν στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Το ΟΕΕ, με συγκεκριμένες προτάσεις προς την πολιτεία, πρότεινε δέσμη μέτρων για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την αύξηση του πληθωρισμού, την αύξηση του ενεργειακού κόστους και την αύξηση ων επιτοκίων.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕΛ Νάκας Αστέριος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτριος Παπαλέξης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΤ Θεσσαλίας Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ο Γεν. Γραμματές Νίκος Νάτσιος, και τα μέλη Μαργαρίτης Τσουλούφης και Ζήσης Καφφές, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές Παναγιώτης Νταής (ΣΥΡΙΖΑ) Γιάννης Καρυπίδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Φρόσω Χατζηκωνσταντίνου (Ν.Δ.).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος