Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα

Χαρά και χαμόγελα, αγάπη και συνάντηση των διδύμων και διδύμων plus από την Ελλάδα στα Τρίκαλα. Αλλά και γάμος και συνάντηση των… τριών Τρικάλων Θεσσαλίας, Ημαθίας, Κορινθίας στη θεσσαλική πόλη.Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα
Η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων πραγματοποιήθηκε μετά την πανδημία στα Τρίκαλα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2002. Συγκέντρωσε εκατοντάδες δίδυμους και δίδυμους plus από όλη τη χώρα στον μαγευτικό χώρο του Μύλου Ματσόπουλου, λίγο πριν αυτός μεταμορφωθεί για τον Μύλο των Ξωτικών. Η διοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων και ομάδας εθελοντών/τριών με επικεφαλής τις αδελφές Αθανασία και Κατερίνα Φάλια (που είχαν την αρχική ιδέα για τη διοργάνωση) γνώρισε μέγιστη επιτυχία για δεύτερη φορά.

Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα
Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, επέλεξε να παραβρεθεί στη γιορτή, χαιρετίζοντας κάθε συμμετέχοντα/ουσα και τονίζοντας τη σημασία της συνάντησης για τους διδύμους και το ότι αυτή οδεύει στο να καταστεί θεσμός. Παρέστη ταυτοχρόνως και η βουλεύτρια Τρικάλων της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα.

Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα
Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, ενώ παρέστησαν οι τ. αντιδήμαρχοι, Εφη Λεβέντη και Α. Αναστασίου. Και η γιορτή συνεχίστηκε με δύο εκπλήξεις.
Η πρώτη έκπληξη ήρθε από την πρόσκληση του Δήμου Τρικκαίων στα… άλλα Τρίκαλα. Αυτά της Ημαθίας (Δήμος Αλεξάνδρειας) και αυτά της Κορινθίας (Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης).

Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα
Με ένα μπλουζάκι για τις τρεις περιοχές, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε τους κ. Νίκο Γιαννάκη, ειδ. συνεργάτη του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη και κ. Θεόδωρο Μακώλη, γενικό γραμματέα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Βλάση Τσιώτο. Έτσι τα Τρίκαλα είναι… τρίδυμα και αναπτύσσουν μεταξύ τους σχέσεις και… συναγωνισμό για το ποια είναι τα τρία καλά κάθε περιοχής.

Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα
Η δεύτερη έκπληξη ήρθε από έναν γάμο! Μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί της διοργάνωσης, ο Δημήτρης Παπαστεργίου πάντρεψε τον Σωτήρη Ζιώζια και την Αργυρή Πατσιαούρα με πολιτικό γάμο σε μια αξέχαστη για όλους τελετή.

Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα
“Οι κουμπάροι και οι μάρτυρες είναι όλοι οι δίδυμοι που ήρθαν από όλη τη χώρα”, επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, με το νέο ζευγάρι τρισευτυχισμένο να εκφράζει τη χαρά του.

Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα

Όλη η γιορτή χαρακτηρίστηκε από άψογη οργάνωση: κονκάρδες, ταξινόμηση ανά ηλικία για τους διαγωνισμούς όμοιων και ανόμοιων διδύμων, ομιλία από γιατρό (τον μαιευτήρα γυναικολόγο κ. Νίκο Τσαγκούλη), χορευτικό πρόγραμμα (από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων, τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Ασκληπιός» και τη σχολή χορού Σχολή Χορού Dancespase – Γαδετσάκη Μαρία), παράσταση Καραγκιόζη (από τον Κοσμά Παναγιώκα), πρόγραμμα για τα παιδιά (από τη Magic Castle Entertainment), μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα Evita and the Val Boys).Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα
Το ομοιόμορφο ντύσιμο, η μεγάλη χαρά για τη συνάντηση όλων, το αστείρευτο κέφι των μικρών παιδιών με τη συνεχή διασκέδαση, το κλίμα χαράς, κυριάρχησαν σε έναν πανέμορφο χώρο.

Μεγάλη γιορτή διδύμων στα Τρίκαλα
Στον οποίο, μάλιστα, η Ομάδα Πρόληψης της Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων έδινε το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς υπήρχε ειδικό περίπτερο για τη συμμετοχή των πολιτών στη δωρεά μυελού των οστών. Την παρουσίαση έκανε η κ. Βίκυ Φαγκρίδα, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν οι διοργανωτές στις κινηματογραφικές εταιρείες Καραγιάννης – Καρατζόπουλος ΑΕ και Παπανδρέου ΑΕ για την παραχώρηση του υλικού στο οποίο βασίστηκε στο promo video.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος