Μεγάλες ζημιές από χαλάζι σε χωριά της Ελασσόνας

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε χωριά της Ελασσόνας από ισχυρή χαλαζόπτωση. Συγκεκριμένα τα χωριά Κοκκινόγη και Γεράνεια ήταν αυτά που χτυπήθηκαν περισσότερο, καθώς το χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού είχε διάρκεια 20 λεπτών και συνοδευόταν από δυνατό αέρα και έντονη βροχόπτωση.
Μεγάλες ζημιές από χαλάζι σε χωριά της ΕλασσόναςΟι κάτοικοι των δυο χωριών δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν, με καλλιέργειες, σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες να παραδίδονται στην μανία της φύσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας, Χρήστος Παπαδημητρίου, επισήμανε ότι “οι ζημιές είναι μεγάλες κυρίως σε δενδροκαλλιέργειες, καρυδιές και αμυγδαλιές, σιτηρά, τριφύλλια σε μια έκταση περίπου 20.000 στρεμμάτων. Προβλήματα προκλήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες και κτηνοτροφικές μονάδες”.

Μεγάλες ζημιές από χαλάζι σε χωριά της ΕλασσόναςΓια τις ζημιές σε καλλιέργειες έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ και σήμερα αναμένεται κλιμάκιο να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.
Να σημειωθεί ότι η χθεσινή χαλαζόπτωση έρχεται να προστεθεί σε αυτή που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στους  Δήμους Κιλελέρ και Τεμπών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος