Με τρακτέρ στη Γιορτή Μήλου Αγιάς οι αγρότες της περιοχής

Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει θα καταδείξουν οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς, με δυναμική κινητοποίηση που ετοιμάζουν την πρώτη ημέρα έναρξης της Γιορτής Μήλου. Συγκεκριμένα όπως αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΟΑΣ, αποφασίστηκε   ότι αύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου, ημέρα  έναρξη της Γιορτής Μήλου στην Αγιά,  στις 6 το απόγευμα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης,  στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Αγιάς-Αγιοκάμπου διατρανώνοντας την θέληση τους  “να σώσουν τα μήλα και τις ζωές τους”. Επίσης στη διάρκεια των χαιρετισμών θα βρίσκονται   παραταγμένοι με πανό και σημαίες και θα αναγνώσουν το  ψήφισμα της πρόσφατης σύσκεψης των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής.

Οι αγρότες ζητούν:

  • Να υπάρξει οικονομική στήριξη των παραγωγών της Αγιάς που θα καλύπτει την απώλεια εισοδήματος παίρνοντας υπόψη το αυξημένο, διπλάσιο κόστος παραγωγής σε σχέση με πέρυσι.
  • Η Κυβέρνηση να λάβει  άμεσα ις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την διακίνηση και απορρόφηση των μήλων. Να σταματήσει το εμπάργκο στην Ρωσία και να ανοίξει η αγορά για τα προϊόντα μας.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα, ένα μεροκάματο που να εξασφαλίζει την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.
  • Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν στην τιμή ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση για την αγορά μέσων και εφοδίων και κατάργηση του ΦΠΑ.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος