Με τον διοικητή της 5ης Υ.Πε συναντάται ο Δήμαρχος Φαρσάλων για το Κέντρο Υγείας

Συνάντηση με τον διοικητή της 5ης Υ.Πε κ. Φώτη Σερέτη θα έχει σήμερα ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου προκειμένου να ξεκαθαριστεί ο τρόπος λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου Νίκαιας και να λάβει δεσμεύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας στα Φάρσαλα.

Χθες στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν πέραν του Δημάρχου, ο διευθυντής του ΚΥΦ κ. Γιώργος Νεχωρίτης, η επιμελήτρια γενικής ιατρικής κ. Βάσω Αετοπούλου, η επιμελήτρια Β’ παιδιατρικής κ. Στέλλα Γουργούλια, η υπεύθυνη νοσηλευτικού προσωπικού, νοσηλεύτρια Τ.Ε. κ. Ζαφειρία Γιαννάκη και το μέλος της διοίκησης των εργαζομένων και γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Μπρισίμης διαπιστώθηκε η απόλυτη σύγκλιση απόψεων σε ότι αφορά ενδεχόμενο αποδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων για τη στελέχωση του προαναγγελθέντος πολυδύναμου ιατρείου στη Νίκαια,
Με τον διοικητή της 5ης Υ.Πε συναντάται ο Δήμαρχος Φαρσάλων για το Κέντρο Υγείας
Κοινή συνισταμένη υπήρξε η άποψη πως ουδείς αντιτάσσεται στη δημιουργία νέων δομών δημόσιας υγείας που θα λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδυναμώνοντας μία υφιστάμενη δομή, όπως επιχειρείται στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων από το οποίο μεταφέρονται οργανικές θέσεις για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στη Νίκαια.
Με τον διοικητή της 5ης Υ.Πε συναντάται ο Δήμαρχος Φαρσάλων για το Κέντρο Υγείας
Όπως εξήγησε ο κ. Εσκίογλου «δεν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με κανέναν. Αντιθέτως, επιδιώκουμε τη συνεργασία, τη συζήτηση και την ενημέρωση με όλους κι αυτό που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση μέσα από διαφάνεια και συλλογικότητα. Το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων είναι μία δομή που εξυπηρετεί 53 χωριά και δεκάδες χιλιάδες κατοίκους σε μία μεγάλη επαρχία. Παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε ανθρώπους που απέχουν μέχρι και 80 χιλιόμετρα από τα νοσοκομεία της Λάρισας. Παράλληλα με τη μεγάλη απόσταση, το οδικό δίκτυο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να αποδυναμώνεις κάποιον που βρίσκεται μέχρι και μία ώρα οδικώς από το νοσοκομείο, για να ενδυναμώσεις κάποιον που απέχει μόλις πέντε λεπτά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος