Με τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε η Επιτροπή για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας

Συνεχίζονται οι επαφές της Επιτροπής για την Διεκδίκηση Επίλυσης του Υδατικού Προβλήματος στη Θεσσαλία, με στόχο την προβολή των διεκδικήσεων και των αιτημάτων της.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή συναντήθηκε με την Γραμματεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επικράτησε θετικό κλίμα και ειλικρινής διάθεση ενημέρωσης και των δύο πλευρών για τις θέσεις τους σχετικά με το μείζον υδατικό – περιβαλλοντικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, καθώς και για το περιεχόμενο της σχετικής αναφοράς, που υπέβαλε η Ε.Δ.Υ.ΘΕ προς τον Πρόεδρο της Βουλής και κοινοποίησε στα κόμματα και τους βουλευτές.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Δ.Υ.ΘΕ περιέγραψαν “την κατάσταση συναγερμού”, την οποία βιώνει η Θεσσαλία, “τα προβλήματα υδατικής ασφάλειας” και το “πόσο ανοχύρωτοι βρισκόμαστε απέναντι στους κινδύνους ξηρασίας αλλά και πλημμυρών, καθώς και τις τεράστιες πιέσεις, που δέχονται τα υδάτινα οικοσυστήματα της περιοχής μας, είτε πρόκειται για τους ποταμούς (ο Πηνειός κυριολεκτικά «πεθαίνει» κάθε καλοκαίρι), είτε πρόκειται για τους υπόγειους υδροφορείς, από τους οποίους (λόγω περιορισμένης προσφοράς επιφανειακού νερού  από ταμιευτήρες) αντλούνται υπερβολικές ποσότητες νερού κάθε χρόνο και μάλιστα από τα μόνιμα (μη ανανεούμενα) αποθέματα τους, με ανυπολόγιστες οικολογικές επιπτώσεις”.

“Στη συνάντηση υπήρξε”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “απόλυτη σύμπτωση απόψεων  και συμπόρευση για την επίτευξη των στόχων και των διεκδικήσεων της Επιτροπής”.

Σημειώνεται, ότι βασικό αίτημα της ΕΔΥΘΕ είναι η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή για το υδατικό – περιβαλλοντικό πρόβλημα της Θεσσαλίας και η λήψη οριστικών αποφάσεων για τα ημιτελή έργα του Αχελώου.

Τα μέλη της ΝΕ διαβεβαίωσαν την Επιτροπή, ότι θα μεταφέρουν την πρότασή της στα κεντρικά του κόμματος, ενώ ήδη έχουν φροντίσει, ώστε να υπάρξει συνάντηση  της ΕΔΥΘΕ με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος